Dolar 32,6095
Euro 35,3551
Altın 2.474,92
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Xiaomi 15 serisinin kamera özellikleri şimdiden kendine hayran bıraktı

Çinli teknoloji devi Xiaomi tarafından geliştirilen ve akıllı telefon tutkunlarının merak içerisinde bekledikleri Xiaomi 15 serisine ilişkin önemli bilgiler gelmeye devam ediyor.

Xiaomi 15 serisinin kamera özellikleri şimdiden kendine hayran bıraktı
1 Haziran 2024 19:50
82

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi serisi Xiaomi 15’in, Ekim 2024’te piyasaya sürülmesi bekleniyor. Resmi detaylar henüz sınırlı olsa da, çeşitli sızıntılar ve söylentiler aracılığıyla bu telefonlar hakkında bilgi edinmeye devam ediyoruz. Güvenilir bir Çinli sızıntı kaynağı olan Digital Chat Station, Xiaomi 15 ve Pro’nun kamera sistemleri hakkında yeni bilgiler paylaştı. Kaynağa göre, her iki modelin de özel olarak hazırlanmış bir OmniVision ana kamera ile donatılacağı öngörülüyor.

Tüm serinin, geniş diyafram açıklığına sahip 50 MP’lik 1/1.3” sensör ile geleceği belirtiliyor. Bu, telefonun üç lensinin de 50 MP sensör kullanacağını ve önceki sızıntıları doğruladığını gösteriyor. Ek olarak, yeni bir çok katmanlı nano ALD ultra düşük yansıma kaplaması kullanılacak. Bu kaplama, ışık geçirgenliğini artırarak, fotoğraf netliğini ve dokusunu iyileştirecek, ayrıca parlamayı ve gölgelenmeyi azaltacak.

Xiaomi 15 ve 15 Pro’nun, Qualcomm’un bir sonraki amiral gemisi mobil işlemcisi olan Snapdragon 8 Gen 4 ile donatılacağı da bekleniyor. Standart versiyonun daha küçük ve düz bir ekrana sahip olacağı, Pro modelinin ise kavisli ekran ve eşit kalınlığa sahip çerçevelerle geleceği öne sürülüyor.

Xiaomi 15’in, Avrupa’nın EEC sertifikasında 24129PN74G model numarasıyla yer alması, şirketin global pazar için onay sürecine başladığını gösteriyor. Ayrıca, önceki bir raporda Xiaomi 15 serisinin selefinden daha pahalı olacağı belirtilmişti. Bu fiyat artışının, çip, bellek ve diğer malzemelerin yükselen maliyetlerinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Xiaomi 15 serisinin ekran özellikleri, batarya kapasiteleri ve fiyatlandırma gibi detayları henüz açıklanmadı. Ancak, bu sızıntılar Xiaomi’nin bir sonraki amiral gemisi telefonlarının neler sunabileceğine dair ipuçları veriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.