Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Devler Ligi’nde tarihi flnal: Salih mi Arda mı? Dortmund – Real Madrid! Muhtemel 11’ler

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında Borussia Dortmund ile Real Madrid karşı karşıya geliyor.

Devler Ligi’nde tarihi flnal: Salih mi Arda mı? Dortmund – Real Madrid! Muhtemel 11’ler
1 Haziran 2024 01:26
92

UEFA Şampiyon Ligi final maçında Almanya temsilcisi Borussia Dortmund ile İspanyol devi Real Madrid karşı karşıya gelecek. 

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 22.00’da başlayacak.

Dev finali Sloven hakem Slavko Vinčić yönetecek. Vincic’in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ile Andraz Kovacic yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Fransa Futbol Federasyonu’ndan François Letexier olacak. Dev finalde VAR’da Nejc Kajtazovic, AVAR’da da Rade Obrenovic görev alacak.

Mücadele EXXEN platformu ve TV 8’den naklen yayınlanacak. 

DORTMUND – REAL MADRİD

MUHTEMEL 11’LER: 

DORTMUND: Gregor Kobel, Julian Ryerson, Mats Hummels, Nico Schlotterbeck, Ian Maatsen, Emre Can, Marcel Sabitzer, Karim Adeyemi, Julian Brandt, Jadon Sancho, Niclas Füllkrug

REAL MADRİD: Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Nacho, Antonio Rüdiger, Ferland Mendy, Federico Valverde, Toni Kroos, Eduardo Camavinga, Jude Bellingham, Rodrygo, Vinicius Junior

HAKEM: Slavko Vinčić
STAT: Wembley
SAAT: 22.00
YAYIN: EXXEN, TV 8

DEVLER LİGİ ARENASINDA 15. MAÇ

Yarın oynanacak maç ile iki ekip UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 15. kez rakip olacak. İki takım arasında daha önce Devler Ligi’nde oynanan müsabakalarda Real Madrid 6, Borussia Dortmund da 3 kez galip gelen taraf oldu. Oynanan 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

DORTMUND’UN FİNAL YOLCULUĞU 

Borussia Dortmund, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint-Germain, Milan ve Newcastle United’ın yer aldığı F Grubu’nu 11 puanla lider tamamladı. Son 16 turunda PSV Eindhoven’ı (1-1, 2-0) eleyen Alman ekibi, çeyrek finalin ilk maçında 2-1 yenildiği Atletico Madrid’i rövanşta 4-2’lik skorla saf dışı bıraktı. Yarı finalde güçlü rakibi Paris Saint-Germain’i her iki maçta da 1-0’lık skorlarla mağlup eden sarı-siyahlılar, finalde mücadele etmeye hak kazandı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 17 gol kaydeden Dortmund, filelerinde 9 gole engel olamadı.

REAL MADRİD YENİLGİSİZ GELDİ

Napoli, Braga ve Union Berlin ile birlikte C Grubu’nda mücadele eden Real Madrid, grupta oynadığı tüm maçları kazanarak bir üst tura çıktı. Son 16 turunda Leipzig’i 1-0 ve 1-1’lik sonuçlarla eleyen İspanyollar, çeyrek finalde son şampiyon Manchester City’i (3-3, 1-1) penaltılar sonucunda saf dışı bırakmayı başardı. Yarı finalde Bayern Münih ile karşılaşan Madrid, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı rakibini rövanş müsabakasında 2-1’lik skorla yenerek final biletini aldı. Eflatun-beyazlılar, bu sezon Devler Ligi’nde 26 gol kaydederken, kalesinde 15 gol gördü.

DORTMUND, 11 YIL SONRA YİNE WEMBLEY’DE FİNALDE

Kulüp tarihinde bir kez UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Borussia Dortmund, 11 yıl aradan sonra Devler Ligi’nin finalinde ter dökecek. Alman ekibi, son olarak 2013 yılında Wembley Stadı’nda oynanan final müsabakasında Bayern Münih’e 2-1 yenilmiş ve kupaya veda etmişti. Real Madrid ise 2 yıl aradan sonra finalde mücadele edecek. Eflatun-beyazlılar, son olarak 2022 yılında Liverpool ile final oynamış ve rakibini 1-0 yenerek kupayı kaldırmıştı.

KUPA İLK KEZ BİR TÜRK FUTBOLCUNUN ELİNDE YÜKSELECEK

Borussia Dortmund ile Real Madrid arasında oynanacak final maçı Türk futbolu için de önemli bir detay barındırıyor.

Wembley’deki finalde Şampiyonlar Ligi Kupası ilk kez bir Türk futbolcunun ellerinde yükselecek. Kupayı Real Madrid’in kazanması durumunda Arda Güler, Borussia Dortmund’un kazanması halinde de Salih Özcan, UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan ilk Türk oyuncu olacak. Daha önce Devler Ligi finalinde Bayer Leverkusen formasıyla Yıldıray Baştürk, Bayern Münih formasıyla Hamit Altıntop, Borussia Dortmund formasıyla Nuri Şahin ve Inter formasıyla Hakan Çalhanoğlu mücadele etmiş ancak kupayı kazanamamıştı.

Öte yandan Türk asıllı Alman futbolculardan Mehmet Scholl 2001’de, Emre Can 2013’te Bayern Münih formasıyla, İlkay Gündoğan ise geçen sezon Manchester City ile Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşmayı başarmıştı.

ORGANİZASYONUN KUPA CANAVARI REAL MADRİD

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 17 defa final oynayan Real Madrid, 14 kez kupa sevinci yaşayarak Devler Ligi’nin en başarılı takımı oldu. İspanya temsilcisi, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında Avrupa’nın bir numaralı kupasını müzesine götürdü. Madrid ekibi, 1962, 1964 ve 1981 yıllarında oynadığı final maçlarında ise sahadan yenilgiyle ayrılarak kupaya uzanamadı.

CARLO ANCELOTTİ’NİN 6. FİNALİ

UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını 4 kez kazanarak bu alanda en başarılı isim olan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, 6. kez finalde takımının başında olacak. İlk kez 2003 yılında Milan’ı çalıştırırken bu kupayı kazanan 64 yaşındaki teknik adam, 2005 yılında yine Milan’ın başındayken Liverpool’a karşı İstanbul’da oynadığı final maçını kaybetmişti.

Bu müsabaka Ancelotti’nin Devler Ligi’nde kaybettiği ilk ve tek final oldu. Deneyimli çalıştırıcı, Milan ile 2007 yılında, Real Madrid ile de 2014 ve 2022 senelerinde final oynadı ve kupayı müzesine götürdü.

WEMBLEY 11 YIL SONRA YENİDEN

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Wembley Stadı’nda, 11 yıl sonra bir Şampiyonlar Ligi finali oynanacak.

Wembley Stadı, en son Alman ekipleri Borussia Dortmund ile Bayern Münih arasında oynanan 2012-2013 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmıştı. Bayern Münih, 25 Mayıs 2013 tarihindeki müsabakayı Mario Mandzukic ve Arjen Robben’in kaydettiği gollerle 2-1 kazanmış ve kupayı müzesine götürmüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.