Dolar 32,5639
Euro 35,2591
Altın 2.466,34
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Terme’de zabıta ekipleri marketleri denetledi

Samsun’un Terme Belediyesi zabıta ekipleri vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine erişimini sağlamak amacıyla ilçe genelindeki marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Terme’de zabıta ekipleri marketleri denetledi
31 Mayıs 2024 14:38
29

Terme’de vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine erişimini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, son tüketim tarihi, fiyat etiketi ve fahiş fiyat konularında titizlikle incelenerek uygun olmayan ürünler belirlendi. Bu kapsamda, ilçede faaliyet gösteren marketlerde yapılan denetimlerde, tüketicilerin sağlığına zarar verebilecek ürünlerin önüne geçilmeye çalışılıyor. Denetimlerde, özellikle son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin raflarda bulunup bulunmadığı, ürünlerin saklama şartları, hijyen standartları, fiyat etiketleri gibi konular üzerinde duruldu. Ayrıca gıda güvenliği ile ilgili belgelere de titizlikle bakıldı ve eksikliklerin giderilmesi için market işletmecilerine uyarılarda bulunuldu.
Terme Belediyesi Zabıta Müdürü İskender Ekiz, yapılan denetimlerle ilgili olarak, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için önemli. Bu nedenle marketlerde yapılan denetimlerde gıda güvenliği standartlarına uyulup uyulmadığını ekiplerimiz titizlikle inceliyorlar. Amacımız, hemşerilerimizin güvenle alışveriş yapabileceği bir ortamı ve sağlıklı gıda tüketimine ulaşmasını sağlamak” dedi.

Ekiz ayrıca, denetimlerin devam edeceğini belirtirken tüketicilerin de herhangi bir şüpheli durumla karşılaştıklarında belediye zabıta müdürlüğüne bildirmeleri çağrısında bulundu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.