Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Peynir Üreticileri: İnsanlar Pahalılıktan Dolayı Peynir Yemiyor

Kadirli ilçesinde peynir üreticiliği yapan Tekin Topbaş, son yıllarda süt ürünlerinin pahalı olması ve insanların alım gücünün düşük olması nedeniyle satışlarda sıkıntı yaşandığını belirtti. Depolarının dolu olduğunu ancak satışların azaldığını ifade eden Topbaş, insanların pahalılıktan dolayı peynir tüketimini azalttığını ve bu durumun sektörün geleceği için iyi olmadığını söyledi.

Peynir Üreticileri: İnsanlar Pahalılıktan Dolayı Peynir Yemiyor
31 Mayıs 2024 11:11
23

BURHAN DEMİRCİOĞLU

(KADİRLİ)- Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde peynir üreticiliği yapan Tekin Topbaş “İnsanlar pahalı geldiği için ister istemez birini alsa birini alamıyor. Eskiden depolarımız haftada dolar boşalırdı ama şu an büyük bir problem var. Satışlarımız azaldı perakende olsun toptan olsun, şu an için piyasa çok durgun. Pazarda insanlar alım gücüne göre bir kilogram alacaksa yarım kilogram alıyor. Sonuçta gıda ama az olarak tüketmek zorunda tabi ki eski satışlar yok. İnsanlar peynir yemez oldu kimisi yemiyor birini alsa birini alamıyor sonuçta, pahalılıktan dolayı. Bu işin sonu iyi değil” dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yıllardır peynir üreticiliği yapan Tekin Topbaş, eski satışlarının olmadığını dile getirdi.Topbaş, şunları söyledi:

“Kadirli’de toptan ve perakende peynir satışları yapıyoruz. 20- 25 beş yıldır bu işin içindeyim ama bu son iki yıldır yaşadığımız süt ürünlerinin pahalı olması, insanların alım gücünün düşük olması nedeniyle depolarımız ağzına kadar dolu. İnsanların alım gücü düşük. Satışlarda sıkıntı yaşıyoruz Kadirli bölgesinde. Adana bölgesine gidiyoruz, Adana bölgesinde de sıkıntı yaşıyoruz. Allah yardımcımız olsun milletimizin ve bizim ama bu gidişat hiç iyi değil. Satış olmaması, elektrik maliyeti, mazot maliyeti elbette ki ister istemez etkiliyor. Sonuçta sirkülasyonu olan bir iş. Sütle uğraştıktan sonra çarkı döndürmen lazım o da işte satış olmayınca sıkıntıya giriyoruz.

“İnsanlar peynir yemez oldu”

İnsanlar pahalı geldiği için ister istemez birini alsa birini alamıyor. Eskiden depolarımız haftada dolar boşalırdı ama şu an büyük bir problem var. Satışlarımız azaldı perakende olsun toptan olsun, şu an için piyasa çok durgun. Pazarda insanlar alım gücüne göre bir kilogram alacaksa yarım kilogram alıyor. Sonuçta gıda ama az olarak tüketmek zorunda tabi ki eski satışlar yok. İnsanlar peynir yemez oldu kimisi yemiyor birini alsa birini alamıyor sonuçta, pahalılıktan dolayı. Bu işin sonu iyi değil ama benim görüşüm.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.