Dolar 32,5556
Euro 35,3022
Altın 2.466,45
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Kars’ta Fiziksel Etkinlik Oyunları ve Yarışmaları Yapıldı

Kars’ta Gençlik Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Geleneksel Çocuk Oyunları Etkinliği kapsamında okullarda fiziksel etkinlikler ve yarışmalar düzenlendi. Toplam 27 okuldan 458 öğrencinin katıldığı etkinlikte, öğrenciler farklı parkurlarda bireysel ve grup olarak birincilik için mücadele etti.

Kars’ta Fiziksel Etkinlik Oyunları ve Yarışmaları Yapıldı
31 Mayıs 2024 15:41
43

Kars’ta Fiziksel Etkinlik Oyunları ve yarışmaları yapıldı.

Gençlik Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Geleneksel Çocuk Oyunları Etkinliği’ni okullarda yaygınlaştırmak ve çocukları aktif kılmak aynı zamanda kültürel değerleri devam ettirmek amacı ile Okul Sporları Oyunları İlk Okullarda Fiziksel Etkinlik kapsamında yapılıyor.

Kars İl Spor Hizmetleri Müdürü Ömer Saltık, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şuan kalabalık bir öğrenci gurubuyla bir sosyal faaliyet gerçekleştiriyoruz. İFET kapsamında çocuklarımız okullardan geldiler. 12 Ortaokul,12 İlköğretim Okulu, 5 liseden 450 çocuğumuz, 12 koordinasyon parkurunda, 6 geleneksel oyunlar parkurundan oluşan 18 istasyonda değişik sportif faaliyetler, dayanışma oyunları gerçekleştiriyorlar” dedi.

Kars Atletizm sahasında düzenlenen oyun yarışmalarına toplam 27 Okul, 458 öğrenci katılım sağladı.

Etkinlik yarışmasında öğrenciler bowling, çemberle işbirliği, çift ayak atlama, halat çekme, koordinasyon koşusu gibi parkurlarda kişisel ve gurup olarak birincilik için mücadele ettiler. – KARS

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.