Dolar 32,5639
Euro 35,2591
Altın 2.466,34
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Tahmin etmesi zor! Yeşilçam efsanesi Kadir İnanır bakın nereliymiş; İşte memleketi

Türk sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran usta sanatçı Kadir İnanır, sağlık sorunlarıyla gündemde. Sevenleri onun hem sağlığını merak ediyor hem de özel hayatına dair daha fazla bilgi edinmek istiyor. Usta sanatçının memleketini duyan ise şaşıp kalıyor.

Tahmin etmesi zor! Yeşilçam efsanesi Kadir İnanır bakın nereliymiş; İşte memleketi
30 Mayıs 2024 10:22
34

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kadir İnanır, kariyerine Ses Dergisi’nin 1967 yılında düzenlediği Sinema Artisti Yarışması’nda finale kalarak başladı.

1968 yılında ise Saklambaç gazetesinin Fotoroman Artisti Yarışması’nda birinci olan İnanır, sinemaya “Yedi Adım Sonra” adlı filmdeki küçük bir rolle adım attı.

Atıf Yılmaz’ın yönettiği ve Türkan Şoray’la birlikte kamera karşısına geçtiği “Kara Gözlüm” filminde ilk başrolünü oynayan Kadir İnanır, performansı ve karizmasıyla Yeşilçam’ın yıldızlarından biri haline geldi.

“Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Amansız Yol”, “Tatar Ramazan” gibi pek çok filmde rol alarak adını efsaneler arasına yazdırdı.

Bugünlerde ise sağlık sorunlarıyla boğuşuyor.

Hastaneye kaldırıldı

İnanır, geçtiğimiz aylarda beynine pıhtı atması nedeniyle acil olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Daha sonra taburcu olan usta ismin durumunun ağırlaşmasının ardından yeniden hastaneye kaldırıldığı söylendi.

Usta sanatçının hayranları hem sağlığını hem de özel hayatını merak ediyor. İşte Kadir İnanır’ın duyunca çok şaşıracağınız memleketi.

Kadir İnanır’ın memleketi…

Türk sinema tarihinin önemli isimlerinden Kadir İnanır, 1949 yılında Ordu’nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi.

Kabalık aileden gelen 14 kardeş arasında en küçük olarak büyüyen İnanır, aslen Ordulu. Usta sanatçının memleketi duyanları şaşırttı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.