Dolar 32,5595
Euro 34,9976
Altın 2.438,99
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Noah Holdings, pazar zorlukları nedeniyle ilk çeyrek gelirinde düşüş kaydetti

Noah Holdings, pazar zorlukları nedeniyle ilk çeyrek gelirinde düşüş kaydetti

Noah Holdings, pazar zorlukları nedeniyle ilk çeyrek gelirinde düşüş kaydetti
30 Mayıs 2024 14:07
29

SHANGHAI – Önde gelen servet yönetimi hizmetleri sağlayıcısı Noah Holdings Limited (NYSE: NOAH), 2024 yılının ilk çeyreğinde gelirinde kayda değer bir düşüş olduğunu ve hisse başına kazancının (EPS) 2,31 RMB olduğunu bildirdi.

Şirketin bu çeyrekteki geliri 649,54 milyon RMB olarak gerçekleşti ve servet yönetimi sektöründe karşılaşılan zorlukları yansıttı.

Şirketin geliri geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %19,2 oranında önemli bir düşüş gösterdi. Bu gerileme, ABD doları cinsinden özel sermaye ürünlerinden elde edilen performansa dayalı gelir ile RMB cinsinden özel sermaye ve özel ikincil ürünlerden elde edilen yinelenen hizmet ücretlerindeki düşüşe bağlandı.

Buna rağmen Noah Holdings, sigorta ürünü dağıtımlarından elde edilen gelirlerdeki %4,6’lık artış nedeniyle tek seferlik komisyonlarda bir önceki yıla göre %6,0’lık bir artış gözlemledi.

Anakara Çin’de şirket, öncelikle özel sermaye ve özel ikincil ürünlerden elde edilen yinelenen hizmet ücretlerinin azalması nedeniyle net gelirlerinde %28,8’lik keskin bir düşüş yaşadı. Denizaşırı gelirler de, esas olarak özel sermaye ürünlerinden elde edilen performansa dayalı gelirin azalması nedeniyle %4,5 oranında düştü.

İlk çeyrekteki faaliyet geliri, büyük ölçüde azalan net gelirlerin, yeni bir hisse bazlı tazminat programı da dahil olmak üzere artan tazminat maliyetlerinin ve genel ve idari giderlerdeki önemli artışın birleşik etkileri nedeniyle %56,4 oranında düşerek 121,5 milyon RMB’ye (16,8 milyon ABD Doları) geriledi.

Noah hissedarlarına atfedilebilen net gelir de %46,2 oranında azalarak 131,5 milyon RMB’ye (18,2 milyon ABD$) düşmüş, faaliyetlerden elde edilen gelirdeki düşüş faiz gelirindeki artışla kısmen dengelenmiştir. Hisse bazlı tazminat etkilerinin hariç tutulduğu düzeltilmiş net gelirde ise bir önceki yıla göre %32,7’lik bir düşüş görüldü.

Noah’ın kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Jingbo Wang, durgun iç piyasaların etkisini kabul etmekle birlikte stratejik denizaşırı genişleme çabalarının da altını çizdi. Wang, “Geçen yılın aynı dönemindeki yüksek baz etkisi nedeniyle artan performansa dayalı gelir hariç tutulduğunda, denizaşırı işlerimizden elde ettiğimiz net gelirler bir önceki yıla göre %22,4 arttı” dedi.

Noah’ın varlık yönetimi işi çeyrek boyunca 18,9 milyar RMB (2,6 milyar ABD Doları) değerinde yatırım ürünü dağıtarak, yatırım fonu ürün dağıtımındaki önemli artışın etkisiyle bir önceki yıla göre %12,4’lük bir artış kaydetti. Şirketin varlık yönetimi işi 153,3 milyar RMB (21,2 milyar ABD$) ile yönetim altındaki varlıklarını istikrarlı bir şekilde sürdürmüştür.

Şirketin Çin’deki merkez şehirlere stratejik olarak odaklanması, anakara Çin’deki kapsama ağının azalmasına yol açarken, ilişki yöneticilerinin sayısı %16,4 oranında azaldı. Bu daralmalara rağmen, denizaşırı kayıtlı ve aktif müşteri sayısı bir önceki yıla göre sırasıyla %17,1 ve %39,6 oranında artmıştır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.