Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Kazanç çağrısı: DICK’s Sporting Goods satışlarının 3 milyar doları aştığını bildirdi

Kazanç çağrısı: DICK’s Sporting Goods satışlarının 3 milyar doları aştığını bildirdi

Kazanç çağrısı: DICK’s Sporting Goods satışlarının 3 milyar doları aştığını bildirdi
30 Mayıs 2024 00:05
17

DICK’s Sporting Goods, Inc. (DKS) 2024 yılı için etkileyici ilk çeyrek sonuçları bildirdi ve satışlar %6,2’lik bir artışla 3 milyar doları aştı. Takvim değişikliklerine göre ayarlandığında, karşılaştırılabilir satışlarda %5,3’lük bir büyüme görüldü. Şirket tüm yıl için görünümünü yükselterek karşılaştırılabilir satışlarda %2 ila %3 arasında bir büyüme ve hisse başına kazancın (EPS) 13,35 ila 13,75 dolar arasında olmasını bekliyor.

Çok kanallı sporcu deneyimini geliştirmek ve farklılaştırılmış bir ürün yelpazesi sunmak gibi temel stratejiler pazar payı kazanımlarına yol açtı. DICK’s Sporting Goods ayrıca Golf Galaxy Performans Merkezlerinin ve GameChanger uygulamasının başarılı büyümesini vurgulayarak şirketin uzun vadeli büyümesine ve karlılığına olan güvenini dile getirdi.

Önemli Çıkarımlar

  • 2024 yılının ilk çeyreğinde satışlar %6,2 oranında artarak 3 milyar doların üzerinde gelir elde edildi.
  • Karşılaştırılabilir satışlar takvim değişikliklerine göre ayarlandıktan sonra %5,3 arttı.
  • Tüm yıl görünümü yükseltildi; karşılaştırılabilir satış büyümesinin %2 ila %3 olması beklenirken, EPS’nin 13,35 ila 13,75 dolar olması öngörülüyor.
  • İlk çeyrekte iki House of Sport lokasyonu ve iki yeni nesil 50K mağazası açıldı; 2024 yılı boyunca daha fazla mağaza açılışı planlanıyor.
  • Golf Galaxy Performans Merkezleri ve GameChanger uygulamasında güçlü büyüme.
  • Şirket, marka ortaklıklarına ve önde gelen bir takım arkadaşı deneyimi sağlamaya kararlıdır.

Şirket Görünümü

  • Tüm yıl konsolide satışların 13.1 milyar dolar ile 13.2 milyar dolar arasında gerçekleşmesi bekleniyor.
  • Brüt kar marjında mütevazı bir artışla birlikte EBT marjının %11,1 olması bekleniyor.
  • Altı ek House of Sport lokasyonu ve 14 yeni nesil mağaza 2024 yılı için planlandı.
  • House of Sport mağazası başına ortalama gelirin omni bazda 35 milyon dolar olması bekleniyor.

Ayıya Yönelik Önemli Noktalar

  • Yılın ikinci yarısı için temkinli küçülme beklentileri.
  • Önceki yıl açılan mağazalar nedeniyle yılın ikinci yarısında karşılaştırılabilir satış büyümesinde bir miktar yavaşlama bekleniyor.

Yükselen Önemli Noktalar

  • Pazar payı kazanımlarının devam etmesi bekleniyor.
  • House of Sport mağazalarının ve eğitim, öğretim, hizmet ve reklam yatırımlarının olumlu etkisi.
  • Nike ile güçlü ortaklık ve sağlam bir ürün hattı.
  • Tüm kategori ve bölgelerde görülen büyüme.

Kaçırılanlar

  • İkinci çeyrek için özel bir öngörüde bulunulmadı.
  • 3. çeyrek satışlarının 2. çeyrekte gerçekleşen 100 milyon dolarlık takvim kayması avantajından etkilenmesi bekleniyor.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Teknolojiye yapılan yatırımlar verimliliği ve üst düzey getirileri artırmıştır.
  • SG&A kaldıracı, satış büyümesine ve kârlılık iyileştirmelerine bağlıdır.
  • Tüm gelir demografilerinde trendlerde gözle görülür değişimler olmaksızın tutarlı büyüme.
  • Şirket, trafik ve bilet büyümesi arasındaki denge konusunda heyecanlı.

DICK’s Sporting Goods, stratejik yatırımları ve etkili çok kanallı yaklaşımıyla satışları ve müşteri etkileşimini artırarak 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptı. Şirketin olumlu görünümü ve genişleme planları, uzun vadeli stratejilerine ve pazardaki konumlarına olan güveni yansıtıyor.

InvestingPro Insights

DICK’s Sporting Goods, Inc. (DKS) 2024’ün ilk çeyreğinde güçlü bir performans gösterdi ve birkaç InvestingPro İpucu ve gerçek zamanlı metrik, şirketin finansal sağlığı ve hisse senedi davranışına ek bağlam sağlıyor. Özellikle, DICK’s Sporting Goods 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görüyor ve fiyat bu zirvenin %97,93’ünde, yatırımcının şirketin beklentilerine olan güvenini yansıtıyor.

InvestingPro İpuçları, DICK’s Sporting Goods’un yakın vadeli kazanç büyümesine göre yüksek bir F/K oranına sahip olduğunu ve yatırımcıların şirketin kazanç potansiyeli için bir prim ödemeye istekli olduklarını gösteriyor. Buna ek olarak, şirketin hisse senedi fiyat hareketleri oldukça dalgalı seyretmektedir; bu da kısa vadeli kazanç arayan yatırımcılar için fırsatlar sunabileceği gibi dikkatli olunması gerektiğine de işaret edebilir.

Veriler açısından bakıldığında, DICK’s Sporting Goods 18,44 milyar USD’lik sağlam bir piyasa değerine sahip ve perakende sektöründeki önemli varlığının altını çiziyor. Şirketin F/K oranı 17,75’tir ve 2024’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki aya göre düzeltildiğinde 14,36’ya gelmektedir; bu da şirketin kazançları göz önüne alındığında makul bir şekilde değerlendiğini gösterebilir. Ayrıca şirket, son veriler itibariyle %2,26’lık bir getiri ile istikrarlı bir temettü oranını koruyarak hissedarlara değer döndürme konusundaki kararlılığını ortaya koymaktadır.

Daha derin analizlerle ilgilenen yatırımcılar, https://www.investing.com/pro/DKS adresini ziyaret ederek DICK’s Sporting Goods için şirketin kârlılığı, borç seviyeleri ve likiditesine ilişkin bilgiler de dahil olmak üzere daha fazla InvestingPro İpucu bulabilirler. Ayrıca, kapsamlı bir yatırım araçları paketine erişmek isteyenler için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmak, yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğinde ek %10 indirim sağlayacaktır. Bilinçli yatırım kararları almak için zengin bilgiler sunan 14’ün üzerinde ek InvestingPro İpucu mevcuttur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.