Dolar 32,7277
Euro 35,4943
Altın 2.498,70
BİST 10.922,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Diyanetten kredi kartıyla kurban alımında faiz uyarısı

Kurban bayramının yaklaşmasıyla beraber müslümanlar Kurban alımının şartlarını araştırmaya başladı . Kurbanlık için nakit parası bulunmayanlar ‘Kredi kartıyla kurban satın alınır mı?’ sorusunun cevabını araştırıyorlar. Peki kredi kartıyla kurbanlık alındığı zaman bu kurban ibadeti geçerli sayılır mı? İşte Diyanetin cevabı…

Diyanetten kredi kartıyla kurban alımında faiz uyarısı
30 Mayıs 2024 14:36
43

2024 Yılı Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Hac ve Kurban mevsimi olan Zilhicce ayında Müslümanlar en güzel kurbanları Allah’a adamak için seçiyorlar. Elbette bu kurbanların alımlarıyla alakalı bazı kurallar var. Bu içeriği, kurban kesmeye nakit parası olmayan fakat kredi kartıyla ödemeye gücü yetenler için hazırladık. İşte Kredi kartıyla kurban satın alımının şartları…

Kredi Kartıyla Kurban satın alınır mı?

Kurban kesmekle mükellef olan şahıs, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabilir. Bu bağlamda bedelin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir.

Kredi kartıyla vadeli olarak kurban alırken, vadeyi bankanın uygulaması hâlinde ilave bir ücret ödenirse kesilen kurban geçerli olmakla birlikte, faizli işlem sebebiyle ayrı bir günah söz konusu olacağı için bundan sakınmak gerekir.

Nisap miktarı malı ve parası olmayan müslümana Kurban vacip değildir

Kurban ibadetini yerine getirecek olanların sahip olması gereken özelliklere gelecek olursak; kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş, temel ihtiyaçları ve borçlarından başka nisap miktarı (80 gr altın miktarı) mala sahip olup seferi olmayan her Müslümanın yerine getirmekle yükümlü olduğu malî bir ibadettir. Yani mali sıkıntısı olan bir insan, kurban kesmek için kendini mecbur hissetmemelidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.