Dolar 32,5548
Euro 34,9726
Altın 2.438,98
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Capri Holdings 4. çeyrek kazanç ve gelirleri analist tahminlerini ıskaladı

Capri Holdings 4. çeyrek kazanç ve gelirleri analist tahminlerini ıskaladı

Capri Holdings 4. çeyrek kazanç ve gelirleri analist tahminlerini ıskaladı
30 Mayıs 2024 14:07
28

LONDRA – Versace, Jimmy Choo ve Michael Kors gibi lüks moda markalarına ev sahipliği yapan Capri Holdings Limited (NYSE:CPRI), 2024 mali yılının dördüncü çeyreği için gelirinde bir düşüş bildirdi.

Şirketin geliri, bir önceki yılın aynı çeyreğinde bildirilen 1,335 milyar dolardan önemli bir düşüşle %8,4 azalarak 1,223 milyar dolara geriledi. Bu düşüş aynı zamanda 1,29 milyar dolarlık analist konsensüs tahmininin de gerisinde kaldı.

Çeyrek için düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) 0,42 dolar olarak gerçekleşti ve bu rakam 0,67 dolarlık analist tahmininin altında kaldı. Şirketin düzeltilmiş faaliyet marjı da bir önceki yılın %9,1’ine kıyasla %6,4’lük bir düşüş yaşadı.

Capri Holdings Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı John D. Idol, dördüncü çeyrek performansından duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek, düşüşü lüks moda ürünlerine yönelik talepteki küresel yumuşamaya bağladı. Satışlardaki düşüşe rağmen Idol, şirketin veri tabanlarına 11.6 milyon yeni tüketicinin eklendiğini ve bunun geçen yıla kıyasla %14’lük bir büyümeye işaret ettiğini vurguladı. Idol, şirketin lüks evlerinin güçlü marka değerini ve kalıcı değerini vurguladı.

Mali sonuçlar şirketin performansına ilişkin iç karartıcı bir tablo ortaya koyarken, net zarar 472 milyon dolara veya seyreltilmiş hisse başına -4,03 dolara yükseldi ve gayri nakdi değer düşüklüklerinden etkilendi. Bu, bir önceki yıl 34 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına -0,28 dolar olan net zararla tam bir tezat oluşturuyor. Brüt kar marjı, temel olarak tam fiyat satışlarındaki düşüşün etkisiyle azaldı.

Bireysel marka performansı açısından, Versace’nin geliri raporlanan bazda %3,6 ve sabit kur bazında %2,9 azaldı. Jimmy Choo’nun geliri %9,3 oranında düşerken, Michael Kors’un geliri raporlanan bazda %9,7 ve sabit kur bazında %9,2 oranında azaldı.

Capri Holdings, Tapestry, Inc. ile bekleyen birleşme işlemi nedeniyle ileriye dönük olarak finansal bir öngörüde bulunmadı. Ancak şirket, serbest nakit akışının 2025 mali yılında normalleşmesini bekliyor. Idol, şu anda FTC tarafından yasal bir meydan okumayla karşı karşıya olan Tapestry tarafından önerilen satın alma işlemine ilişkin açıklamalarla sözlerini tamamladı. Şirketin FTC’nin kararına katılmadığını ve birleşmenin hissedarlar ve çalışanlar için faydalarına olan inancını yineledi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.