Dolar 32,5468
Euro 35,3024
Altın 2.466,68
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Atatürk Üniversitesi Rektörü Polonya ve Litvanya’ya Akademik Ziyaret Gerçekleştirdi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Polonya ve Litvanya’ya gerçekleştirdiği akademik ziyaret kapsamında Varşova Teknoloji Üniversitesi, Varşova Üniversitesi ve Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi yetkilileriyle iş birliği protokolleri imzaladı. Bu anlaşmalar, iki ülke arasındaki akademik ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacak ve üniversitenin uluslararası alandaki konumunu güçlendirecektir.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Polonya ve Litvanya’ya Akademik Ziyaret Gerçekleştirdi
30 Mayıs 2024 10:28
32

Polonya ve Litvanya’ya akademik ziyaret gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, eğitim odaklı seyahatinin 3. gününde Polonya’nın başkentinde bulunan ve ülkenin önde gelen üniversitelerinden olan Varşova Teknoloji Üniversitesi, Varşova Üniversitesi ve Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi yetkilileriyle bir araya gelerek iş birliği protokolleri imzaladı.

Rektör Çomaklı, Polonya’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında ülkenin önde gelen üniversiteleriyle çeşitli iş birliği anlaşmaları imzalamaya devam ediyor. Yapılan bu anlaşmalar, akademik ve bilimsel alanlarda iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine de önemli katkılar sağlayacak.

Ziyaret kapsamında saygın üniversite yöneticileriyle bir araya gelen Rektör Çomaklı, görüşmeler sonucunda, öğrenci ve akademisyen değişim programları, ortak araştırma projeleri ve bilimsel yayınlar gibi pek çok alanda iş birliğini kapsayan protokollere imza attı.

Prof. Dr. Ömer Çomaklı, anlaşmaların her iki ülkenin de akademik dünyasına büyük katkılar sağlayacağını belirterek: “Polonya ile uzun yıllara dayanan dostane ilişkilerimiz, bu iş birlikleri sayesinde bilimsel ve kültürel alanlarda daha da pekişecektir. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için yeni fırsatlar oluşturacak bu anlaşmalar, üniversitemizin uluslararası alandaki konumunu güçlendirecektir” dedi.

Polonya ve Litvanya’ya yönelik gerçekleştirdikleri bu kapsamlı akademik ziyaretin, ülke üniversiteleri arasında ortak çalışma kültürünün geliştirilmesine ve yeni projelerin hayata geçirilmesine zemin hazırlayacağı vurgulayan Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi’nin uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda gerçekleştirilen bu tür iş birlikleri, üniversitenin küresel akademik ağını genişletmekte ve öğrenciler ile akademisyenler için daha fazla uluslararası eğitim ve araştırma fırsatı sunmaktadır. Bu düşüncelerle gerçekleştirilen anlaşmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. – ERZURUM

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.