Dolar 32,9370
Euro 35,4006
Altın 2.461,52
BİST 10.767,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 28°C

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, CHP’nin İliç’teki maden kazasıyla ilgili iddialarına yanıt verdi

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, CHP’nin İliç’teki maden kazasıyla ilgili iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, CHP’nin dillerine doladığı ÇED kararının 21 kurum ve kuruluşun ortak görüşüyle alındığını belirtti. Ayrıca, Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisine iftira attığını ve bu olayın yerel seçim sürecinde kirli bir siyaset malzemesi haline getirildiğini söyledi. Kurum, siyasetin yalan, iftira ve haksız suçlamalarla yapılamayacağını vurgulayarak, Özel’i haktan ve adaletten yana tavır almaya davet etti.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, CHP’nin İliç’teki maden kazasıyla ilgili iddialarına yanıt verdi
29 Mayıs 2024 00:18
14

CHP lideri Özgür Özel, bugünkü grup toplantısında Erzincan İliç’teki altın madeniyle ilgili 7 Ekim 2021 tarihli olumlu ÇED kararını göstererek kararın altında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un imzasının olduğunu belirtmesine Kurum’dan yanıt geldi. Kurum, Özel’in kendisine iftira attığını belirterek söz konusu açıklamayı “Siyasi bir manipülasyon” olarak niteledi.

“HEDEF GÖSTERİCİ SİYASİ BİR MANİPÜLASYON”

Konuyla ilgili Kurum tarafından yapılan yazılı açıklamada olayın yerel seçim sürecinde de kirli bir siyasete malzeme edildiğini hatırlatarak “Bugün de daha henüz kurumlara bile tebliğ edilmemiş ama ne hikmetse CHP’li isimlerin elden ele dolaştırdığı bilirkişi raporuyla yeniden gündeme getirilmiştir. Her şeyden önce Sayın Özel açıklamasında, teknik açıdan tamamen yetersiz ve eksik, hukuki açıdan tamamen kusurlu, siyasi açıdan topyekun kasıtlı ve hedef gösterici siyasi bir manipülasyona, algıya ve yalana imza atmıştır.” ifadeleri yer aldı.

“DİLLERİNE DOLADIKLARI ÇED KARARI 21 KURUM ÜYESİNİN ORTAK GÖRÜŞÜYLE ALINDI”

Bakanlığı döneminde söz konusu işletmeye verilen ÇED raporunun gündeme getirildiğini belirten Kurum şunları kaydetti:

“ÇED sürecinde sadece ve sadece kapasite artışının çevreye etkisi değerlendirilir, onaylanır ya da onaylanmaz. Çevresel Etki Değerlendirme kararları Bakanlığımızın tek başına yaptığı değerlendirme sonucu verilen kararlar değildir. ÇED süreçleri içerisinde ilgili kurum ve kuruluşların değerlendirmeleri, komisyon çalışmaları dikkate alınarak teknik ve bilimsel esaslara dayalı çalışmaların sonucu olarak verilen kararlardır. İşte bugün dillerine doladıkları ÇED kararı da 21 kurum ve kuruluşun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu üyelerinin olumlu ve ortak görüşüyle alınmıştır.

Siyaset, millete hizmet aracıdır ve bu hizmet yalanla, iftirayla, haksız suçlamalarla yapılabilecek, sürdürülebilecek bir iş değildir. Bir yerde söz konusu olan milletin canı ise orada siyaset biter. Sayın Özel’i, haktan ve adaletten yana tavır almaya, insanımızın can sağlığını siyasi malzeme yapmamaya davet ediyorum. Dün İBB çukurunda hayatını kaybeden yavrumuza, Beşiktaş’ta yaşanan yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza kulaklarını tıkayan Sayın Özel’in İliç’teki canlarımız üzerinden siyaset yapmasını milletimizin vicdanına havale ediyorum.”

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.