Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

ABD Hazinesi Havayolu Varant Satışlarından 492 Milyon Dolar Elde Etmeyi Hedefliyor

ABD Hazinesi Havayolu Varant Satışlarından 492 Milyon Dolar Elde Etmeyi Hedefliyor

ABD Hazinesi Havayolu Varant Satışlarından 492 Milyon Dolar Elde Etmeyi Hedefliyor
29 Mayıs 2024 00:35
30

ABD Hazine Bakanlığı, çeşitli ABD havayolu şirketlerinin hisselerini satın almak için varant satacağı gelecek ihalelerden en az 492 milyon dolar toplamayı hedefliyor. Bu varantlar, havayollarına verilen COVID-19 yardımının koşullarının bir parçası olarak elde edildi.

Pandemi kaynaklı gerilemeye yanıt olarak Kongre, 2020 ve 2021 yıllarında hava yolu şirketlerine 54 milyar dolarlık kurtarma yardımı yapılmasını onayladı. Bu yardımın 14 milyar dolarını havayolu şirketlerinin geri ödemesi gerekiyordu ve bunun karşılığında Hazine’ye mali desteğin verildiği tarihteki hisse fiyatları üzerinden hisse senedi satın alma varantları verildi.

NASDAQ:AAL borsasında işlem gören American Airlines, toplam 12.6 milyar dolar ile en büyük devlet yardımını alan havayolu oldu. Onu 11.9 milyar dolarla NYSE:DAL’de işlem gören Delta Air Lines, 10.9 milyar dolarla United Airlines ve 7.2 milyar dolarla NYSE:LUV’de işlem gören Southwest Airlines izledi. Alaska Havayolları ve diğer yedi havayolu şirketi de daha küçük miktarlarda yardım aldı ve Alaska’nın yardımı 2.2 milyar dolara ulaştı.

Hazine, bu 11 havayolu şirketindeki varantlarının açık arttırmasının Pazartesi günü başlamasını planladı. Havayolu şirketlerinden açık artırmaya katılıp katılmayacaklarına ilişkin bir açıklama gelmedi.

Hazine tarafından açık artırma için belirlenen fiyatlar arasında Delta Air Lines varantları için 221 milyon dolar, United için 159 milyon dolar, American Airlines için 59 milyon dolar, NASDAQ:SKYW’de işlem gören SkyWest için 30 milyon dolar ve NYSE:ALK olarak işlem gören Alaska Air için 17 milyon dolar bulunuyor. Ayrıca, Hawaiian Airlines için varantlar 2,9 milyon dolar, Frontier Group için 1,9 milyon dolar ve Southwest için 1,7 milyon dolar olarak belirlendi. Allegiant, Spirit Airlines (NYSE:SAVE) ve JetBlue’nun varantlarının her biri en az 50.000 $ olarak belirlendi. Bu havayollarının hisse senetlerinin mevcut piyasa fiyatları, Hazine tarafından belirlenen varant fiyatlarından daha yüksektir.

Bu varantların vadesi Nisan 2025 ile Haziran 2026 arasında dolacak. Hazine Bakanlığı, satış gelirlerinin, pandemi sırasında havayollarına sağlanan mali destek ve likidite için Amerikalı vergi mükelleflerine ek getiri sağlayacağını vurguladı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.