Dolar 33,0686
Euro 36,0311
Altın 2.614,47
BİST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Yeni iPad’ler’deki Apple Logoları Yatay Olarak Kullanılabilir: Peki Neden?

Apple, iPad’lerin arkasına dikey kullanıma uygun olarak yerleştirilen logolarda değişiklik yapmayı planlıyor. Buna göre ilerleyen modellerde yatay kullanıma uygun şekilde yerleştirildiklerini görebiliriz.

Yeni iPad’ler’deki Apple Logoları Yatay Olarak Kullanılabilir: Peki Neden?
28 Mayıs 2024 00:11
46

Apple, iPad ve iPhone gibi popüler cihazlarının logolarını ilk kez piyasaya sürüldüklerinden bu yana dikey olarak yerleştiriliyordu. Ancak yöneticilerden gelen yeni bir açıklama, yakında bunun değişebileceğini ortaya koydu.

Üç Apple yöneticisi, bu ayın başlarında tanıtılan yeni iPad Pro modelleriyle ilgili Fransız internet sitesi Numerama’ya röportaj verdi. Bu röportajda gelecekteki iPad modellerinde minik bir tasarım değişikliği görebileceğimiz ifade etti.

Apple logosu, iPad’lerin artık yatay olarak daha fazla kullanılmasından dolayı değiştirilebilir

Bilindiği üzere iPad modellerinin arkasında yer alan Apple logoları cihazın dikey olarak kullanılmasına yönelik olarak tasarlanmış. Ancak günümüzde birçok insan, bu cihazları yan çevirip kullanıyor. Özellikle klavye dahil edildiğinde dikey olarak kullanan kişi sayısı ciddi oranda azalıyor.

Apple da işte tam olarak bu yüzden logonun kullanımında değişiklik yapabilir. Yani cihazın yatay olarak kullanılmasına uygun bir logo yerleştirmesi görebiliriz. Apple’da Ürün Tasarımcısı olarak görev alan Molly Anderson, “Bence değişebilir. Bunun üzerinde düşünüyoruz.” ifadelerini kullanarak gelecek iPad’ler için böyle bir ihtimal olduğunu söylüyor.

Aslında bu değişikliğin kamera tarafında yaşandığını görmüştük. Hem yeni iPad Air’da hem de yeni iPad Pro’da kameralar yatay kullanıma uygun bir yere çekilmişti. Aynı zamanda yazılım tarafında iPadOS 14.5 itibarıyla cihaz başlarken Apple logosu yatay olarak gösterilmeye başlamıştı. Bu nedenle böyle bir tasarım değişikliği yapılması pek şaşırtıcı olmaz.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.