Dolar 33,0519
Euro 36,0723
Altın 2.572,26
BİST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Sal 33°C
Çar 34°C
Per 32°C
Cum 32°C

Kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgelerini sadece MEB veriyor

Kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki sınavların sonucunda verilirken, bu belgeleri vermeyi taahhüt eden kişi ve kurumların artması üzerine açıklama yapıldı.

Kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgelerini sadece MEB veriyor
28 Mayıs 2024 14:36
35
AA

Bazı reklam mecralarında, vatandaşlara “kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik” belgesi veren kurum duyuruları arttı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir açıklama yaparak vatandaşları yasal takibata maruz kalmamaları için uyardı.

MEB, sosyal medyada ya da bazı reklam mecralarındaki duyurulara aldanarak “kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik” belgelerini almak için girişimde bulunmamaları gerektiği konusunda bilgi verdi.

“Belgeleri, Mesleki Eğitim Merkezleri ve mesleki ve teknik Anadolu liseleri veriyor”

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, “kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik” belgelerinin, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereği MEB yönetim ve sorumluluğu altında olan Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) ve bu merkezlerin programını uygulayan mesleki ve teknik Anadolu liselerindeki alan ve dallarda eğitim süreci boyunca yapılan sınavlarda başarılı olanlara verildiği belirtildi.

“Herhangi bir ücretlendirme yok”

Eğitim belgelendirme süreçlerinde herhangi bir ücretlendirme yapılamayacağının ve söz konusu eğitim kurumları dışında herhangi bir kişi veya kuruluşun bu belgeleri verme hakkı ve yetkisinin bulunmadığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve yasal takibata maruz kalmamaları için sosyal medyada ya da bazı reklam mecralarındaki duyurulara aldanarak, resmiyet ve geçerliliği olmayan belgeleri almak adına girişimde bulunmamaları gerekmektedir.

Mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumları ile kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgeleri eğitim ve sınav süreçlerine ilişkin bilgilere, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz ile milli eğitim müdürlüklerimizin internet sayfalarından ulaşılabilir.

“Bakanlığımız kaynakları dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemeli”

Ayrıca adı geçen kurum müdürlüklerimize başvurularak veya 7/24 Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezimiz aranarak gerekli bilgiler alınabilir. Konuyla ilgili Bakanlığımız kaynakları dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.