Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

iPhone 16 Pro’nun görselleri sızdırıldı, değişen şey hiçbirşey

iPhone 16 Pro ve iPhone 15 Pro’nun tasarım yükseltmelerini gösteren görüntüler sızdırıldı. Bu sızıntı, cihazlar arasındaki farkları ortaya koyuyor.

iPhone 16 Pro’nun görselleri sızdırıldı, değişen şey hiçbirşey
27 Mayıs 2024 11:08
61

Güvenilir Apple sızıntı kaynağı Majin Bu, iPhone 16 Pro ile ilgili yeni bir sızıntı paylaştı ve bu sefer iPhone 15 Pro ile karşılaştırdı.

Yeni sızıntıda, iPhone 16 Pro‘nun maketi ile iPhone 15 Pro‘nun yan yana çekilmiş görüntüleri paylaşıldı. En dikkat çekici fark, ekran boyutu. iPhone 16 Pro’nun 6.3 inçlik bir ekranla gelmesi bekleniyor, bu da iPhone 15 Pro’nun 6.1 inçlik ekranından biraz daha büyük. Bu küçük artış, daha geniş bir izleme deneyimi sunabilir.

Önceki sızıntılara göre iPhone 16 Pro‘nun daha ince çerçevelere sahip olacağı öne sürülmüştü, bunun sebebi olarak ise sınır azaltma yapısının (BRS) kullanılması gösteriliyor. Ancak, sızdırılan makette işlevsel bir ekran bulunmadığı için bu detay henüz kesinlik kazanmış değil.

iPhone 16 Pro’nun görselleri sızdırıldı, değişen şey hiçbirşey

Kamera sistemi, önemli iyileştirmeler arasında yer alıyor. iPhone 16 Pro’nun daha büyük bir sensöre sahip olacağı söyleniyor. Daha da önemlisi, yeni modelde iki yeni kameranın olması bekleniyor: iPhone 15 Pro Max‘ten alınmış 5x optik zumlu 12MP periskop telefoto lens ve 48MP ultra geniş açılı kamera. Bu yükseltmeler, iPhone 16 Pro’yu 2024’ün en iyi kamera telefonları listesinde üst sıralara taşıyabilir.

Sızıntılar ayrıca yeni bir özellik olan özel bir çekim düğmesinin de geleceğini gösteriyor. Bu düğme, geleneksel bir kamera deklanşör düğmesinin deneyimini taklit edecek şekilde fiziksel bir basış ve dokunma hassasiyetini birleştirecek. Hatta zum kontrolü gibi ek işlevler sunabilir.

Bu değişikliklere rağmen, genel tasarım iPhone 15 Pro ile oldukça benzer görünüyor. İlk bakışta iki modeli ayırt etmek zor olabilir. Ekran ve kamera yükseltmelerinin ötesinde, iPhone 16 Pro’nun daha güçlü bir işlemci ve biraz daha büyük bir batarya kapasitesi ile gelmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.