Dolar 32,5639
Euro 35,2591
Altın 2.466,34
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Pencerelerdeki Bu Küçük Ama Hayat Kurtarıcı Şeyin Amacı Ne?

Pencerenizi açtığınızda iç kısmında gördüğünüz minik yuvarlağın orada olma amacı aslında büyük!

Pencerelerdeki Bu Küçük Ama Hayat Kurtarıcı Şeyin Amacı Ne?
26 Mayıs 2024 14:06
27

Pimapenlerin iç kısmında, küçük ve yuvarlak bir mekanizmanın olduğunu fark etmiş miydiniz?

Etmemiş olsanız bile işlevini öğrendikten sonra onu epey kurcalayacağınız kesin!

Yaz-kış ayarını buradan yapabilirsiniz.

Pimapen de denilen PVC pencereleri mevsime göre ayarlayabiliyorsunuz. Böylece yaz aylarında eviniz daha serinken kış aylarında daha sıcak oluyor.

Ayrıca bu ayar kışın doğalgaz faturasına da etki ediyor çünkü kaloriferler evin sıcaklığını belirli bir seviyede tutmak için sürekli güç harcamıyor.

Peki bu ayarı nasıl yapabilirsiniz?

Yuvarlağın üstündeki çizgi sola dönükse pencerenin lastiği daha fazla sıkı ve içeri hava girişi az demektir. Tam tersi şekilde sağa dönük ise lastik gevşektir ve içeri hava girişi vardır. Yine de doğru ayarı yaptığınızdan emin olmak istiyorsanız pencerenin pervazla birleştiği kısma ince bir şey koyarak çekmeyi denediğinizde gevşek mi yoksa sıkı mı olduğunu anlayabilirsiniz.

Mevsime göre hangi ayarı yapmak istiyorsanız oval mekanizmanın pim kısmına bir alyan anahtarı ya veya tornavida sokarak döndürebilirsiniz. İşte bu kadar basit! Siz pencerenizde böyle bir ayar olduğunu biliyor muydunuz?

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.