Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Petrol fiyatları üç ayın en düşük seviyesinde

Petrol, piyasada zayıflık işaretleri görülmesiyle üç ayın en düşük seviyesinde işlem gördü. OPEC+ ittifakının 1 Haziran’da toplanması ve genel olarak mevcut üretim kısıntılarını 2024’ün ikinci yarısına kadar uzatması bekleniyor.

Petrol fiyatları üç ayın en düşük seviyesinde
24 Mayıs 2024 15:43
43

Brent ham petrolü varil başına 81 dolar civarında pek değişmezken, ABD ham petrolü 77 doların altında kaldı. ABD’ de Anma Günü hafta sonu gerçekleşecek ve genellikle ABD’de sürüşün en yoğun olduğu dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Bu sebeple yatırımcılar talep görünümünü ölçmek için izleyecekler.

Kısmen OPEC+’nın üretim kesintileri nedeniyle ham petrol bu yıl hala yüksek ancak vadeli işlemler Nisan ortasından bu yana hafifledi

OPEC+ ittifakının 1 Haziran’da toplanması ve genel olarak mevcut üretim kısıntılarını 2024’ün ikinci yarısına kadar uzatması bekleniyor. Grup, bu yıl günde yaklaşık 2 milyon varil petrolü tutuyor.

Şangay’daki Kaos Araştırma Enstitüsü’nden Analist Zhou Mi, “Yaklaşan OPEC+ toplantısı arz konusundaki belirsizliği ortadan kaldıracak” dedi ve ABD talebinin toparlandığını ve yaz seyahat sezonundan itibaren destek alması gerektiğini ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.