Dolar 32,5431
Euro 34,9934
Altın 2.438,39
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Titan Machinery hisseleri, kazanç ve gelirlerin tahminlerin altında kalması nedeniyle %15 düştü

Titan Machinery hisseleri, kazanç ve gelirlerin tahminlerin altında kalması nedeniyle %15 düştü

Titan Machinery hisseleri, kazanç ve gelirlerin tahminlerin altında kalması nedeniyle %15 düştü
23 Mayıs 2024 14:36
27

WEST FARGO, N.D. – Tam hizmet veren tarım ve inşaat ekipmanları mağazalarının önde gelen bir ağı olan Titan Machinery Inc. (NASDAQ:TITN) bugün, 30 Nisan 2024’te sona eren mali ilk çeyrek için karlılıkta bir düşüş olduğunu bildirdi.

Şirketin hisseleri bu habere sert bir düşüşle karşılık vererek %15 değer kaybetti.

Şirketin 0.41 dolarlık hisse başına karı (EPS), analistlerin 0.65 dolarlık konsensüsünün gerisinde kaldı. Buna ek olarak, çeyrek geliri 628,7 milyon $ olarak rapor edildi, analistlerin 664,78 milyon $’lık tahminini kaçırdı ve bir önceki yılın net geliri olan 27,0 milyon $ veya seyreltilmiş hisse başına 1,19 $’a göre önemli bir düşüşe işaret etti.

Titan Machinery Başkanı ve CEO’su Bryan Knutson, zayıf sonuçları, talebin yumuşadığı ve envanter arzının fazla olduğu zorlu bir pazar ortamına bağladı. Knutson, “Düşük net çiftlik geliri ve yüksek faiz oranlarının uzun sürmesi çiftçi duyarlılığını etkiliyor ve coğrafi ayak izimiz boyunca çiftçilerin ekipman satın alma kararlarını etkiliyor” dedi.

Pazardaki mevcut zorluklara rağmen, gelir geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla %10,4 oranında arttı ve ekipman geliri 429,4 milyon dolardan 468,1 milyon dolara yükseldi. Parça gelirleri de 96,6 milyon dolardan 108,2 milyon dolara yükselirken, servis gelirleri de 34,9 milyon dolardan 45,1 milyon dolara çıktı. Ancak, kiralama ve diğer gelirler hafif bir düşüşle 8,7 milyon dolardan 7,3 milyon dolara geriledi.

Şirketin brüt kar marjı, yüksek stok seviyeleri ve zayıflayan talep nedeniyle düşen ekipman marjları nedeniyle bir önceki yıla göre %20,8’den %19,4’e geriledi. İşletme giderleri, büyük ölçüde son satın almalarla ilişkili maliyetler nedeniyle bir önceki yıl 81,3 milyon dolardan 99,2 milyon dolara yükseldi.

İleriye dönük olarak, Titan Machinery tüm yıl modelleme varsayımlarını revize etti ve şimdi tarım segmenti gelirinde %2,5 düşüş ile %2,5 artış, inşaat segmenti gelirinde yatay ile %5 artış ve Avrupa segmentinde düşüş ile yatay gelir öngörüyor. Avustralya segmentinin gelirinin 240 milyon ila 260 milyon ABD Doları arasında olması öngörülüyor. Seyreltilmiş EPS beklentileri de 2,25 ila 2,75 ABD Doları aralığına ayarlandı.

Knutson, gerileyen piyasa ortamını yönetmeye odaklanmaya devam ederek şunları söyledi: “İleriye dönük olarak iyi konumlandığımızdan emin olmak için envanter seviyelerimizi mümkün olduğunca verimli bir şekilde iyileştirmek üzere elimizdeki araçları kullanmaya odaklanmış durumdayız.”

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.