Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Eski Citi yöneticisi haksız fesih iddiasıyla dava açtı

Eski Citi yöneticisi haksız fesih iddiasıyla dava açtı

Eski Citi yöneticisi haksız fesih iddiasıyla dava açtı
23 Mayıs 2024 02:36
64

Citigroup’un eski genel müdürlerinden Kathleen Martin, düzenleyicilere yanıltıcı bilgi vermeyi reddettiği için işine son verildiğini iddia ederek finans kuruluşu ve COO’su Anand Selva aleyhine dava açtı. New York bölge federal mahkemesinde açılan davada Selva, Martin’e bankanın veri yönetimi ölçütleriyle ilgili olarak Para Birimi Denetçisi Ofisi’nden (OCC) “kritik bilgileri” gizlemesi talimatını vermekle suçlanıyor.

Veri sorunlarıyla ilgilenmek üzere 2021 yılında Citi’ye katılan Martin, 25 Eylül 2023’te işten çıkarılmasının Selva’nın taleplerine itiraz ettiği için misilleme olduğunu iddia ediyor. Davaya göre Selva, Martin’i OCC’ye Citi’nin gerçekte ulaşmadığı bazı hedeflere ulaştığını yanlış bir şekilde bildirmeye zorladı.

Yasal işlem, Citigroup’u risk yönetimi, veri yönetişimi ve iç kontrollerdeki önemli ve uzun süredir devam eden eksiklikleri düzeltmeye yönlendiren 2020 tarihli bir OCC onay kararından kaynaklanıyor. İddialara yanıt olarak bir Citigroup sözcüsü bankayı ve Selva’yı savunarak davanın temelsiz olduğunu ve buna şiddetle itiraz edeceklerini belirtti. OCC henüz konuyla ilgili bir yorumda bulunmadı.

Martin’in yasal temsilcisi Wigdor LLP’den Valdi Licul, müvekkilinin sürekli olarak Citi’nin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ifade etti. Dava, Martin’in aynı kıdem seviyesiyle bankadaki görevine iade edilmesini ve maaş ve ikramiyelerinin geri alınmasını talep ediyor.

Dava, Martin v. Citibank NA et al adı altında, ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde 24-03949 dava numarasıyla kayıtlıdır.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.