Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Çekya kupası final maçı sonrası olaylar çıktı: Holiganlar, saha kenarında TV yorumcularına sandalye ile saldırdı

Sparta Prag ve Viktoria Plzen taraftarları arasındaki şiddet olayları, Çekya Kupası finalini gölgeledi. Maçın ardından taraftarlar sahaya indi ve polis müdahale etti. Sparta Prag, maçı kazanarak çifte zafer elde etti. Olaylar sırasında televizyon sunucuları da saldırıya uğradı.

Çekya kupası final maçı sonrası olaylar çıktı: Holiganlar, saha kenarında TV yorumcularına sandalye ile saldırdı
23 Mayıs 2024 14:09
29

Çekya Kupası finali, Sparta Prag ve Viktoria Plzen taraftarları arasındaki şiddet olaylarıyla gölgelendi. Maçın bitiş düdüğünden sonra taraftarlar sahaya indi.

Sparta Prag, sezonun son maçı öncesinde Çekya Birinci Ligi şampiyonluğunu kazanmıştı ve 2-1’lik maçta Çekya Kupası’nı da kazanarak 10 yıl sonra ilk kez çifte zafer elde etti.

Maçta Sparta, Sampson Dweh’in kendi kalesine attığı golle öne geçti. 85. dakikada Pavel Sulc’un kırmızı kart görmesiyle bir kişi eksik kalan Plzen, 87. dakikada Tomas Chory’nin golüyle eşitliği sağladı. Ancak uzatma dakikalarında Veljko Birmancevic’in attığı golle Sparta maçı kazandı.

Yerel polis tarafından “yüksek riskli” olarak nitelendirilen maçta, taraftarlar sahaya inip kavga etmeye başladı. Polis sahayı temizlemek için müdahale etti.

Çekya Televizyonu sunucuları bile yayındayken saldırıya uğradı. Fotoğrafçılar için kullanılan bir sandalye, yorumcular Mario Holko ve Vaclav Prochazka’ya fırlatıldı ve canlı yayında eğilmek zorunda kaldılar.

Maç sırasında taraftar sorunları nedeniyle oyun birkaç kez kesildi. İlk kesinti, Sparta’dan Ladislav Krejci’nin golünün iptal edilmesinin ardından plastik bardakların sahaya fırlatılmasıyla yaşandı. İkinci yarıda Plzen taraftarları sahaya meşale attı ve oyun durdu.

Saha temizlendikten sonra Sparta kupayı kaldırabildi. Sparta’nın teknik direktörü Brian Priske, “Ne olduğunu görmek açıktı. Oyuncuların ve ekibin kendini güvende hissetmesi çok önemli. Bugün final düdüğünden sonra sahada güvende değildik,” dedi.

Çekya Futbol Federasyonu, turnuvanın sorunsuz geçmesi için “her türlü çabayı” gösterdiğini söyledi. Açıklamada, “Son haftalarda federasyon temsilcileri, her iki kulübün taraftar temsilcileri ve güvenlik yöneticileriyle defalarca bir araya gelerek, finalin ve maç sonrası törenin sorunsuz ilerlemesine katkıda bulunacak önlemleri almaya çalıştılar,” denildi.

Zaferin kesinleşmesiyle, oyuncular başarılarını kutlayarak 2023-24 sezonunu muhteşem bir şekilde tamamladılar. Sparta kaptanı Krejci, “Sparta tüm hayallerimi gerçekleştirdi,” dedi. “Bu güzel bir duygu, yaptığımız işin ödülü. Pes etmiyoruz ve sonuna kadar savaşıyoruz.”

Her iki takım, sezonun son maçını oynamak için Pazar günü tekrar Sparta’nın Prag’daki Epet Arena’sında karşılaşacak.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.