Dolar 32,6496
Euro 35,4031
Altın 2.507,92
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Boeing, mevzuat incelemesi nedeniyle Çin’de teslimat gecikmeleriyle karşı karşıya

Boeing, mevzuat incelemesi nedeniyle Çin’de teslimat gecikmeleriyle karşı karşıya

Boeing, mevzuat incelemesi nedeniyle Çin’de teslimat gecikmeleriyle karşı karşıya
23 Mayıs 2024 00:29
23

Boeing’in Çinli müşterilerine yaptığı uçak teslimatları, Çin’in havacılık otoritesi tarafından yapılan düzenleyici bir inceleme nedeniyle gecikmelerle karşılaştı. İnceleme, 25 saatlik kokpit ses kayıt cihazındaki bataryalara odaklanıyor. ABD’li uçak üreticisi, Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC) tarafından yapılan incelemenin sonucunu beklerken uçakların teslimatını planlamak için Çinli müşterileriyle görüşmeler yapıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Federal Havacılık İdaresi (FAA), önceki versiyonlardan daha fazla veri depolamak üzere tasarlanan kokpit ses kayıt sistemini halihazırda onaylamış durumda. Boeing, 2023 yılsonu dosyasında, Çinli taşıyıcılar için tahsis edilmiş 85 uçağı da içeren yaklaşık 140 adet 737-8 uçağından oluşan bir envantere sahip olduğunu açıkladı. Nisan 2024 sonu itibariyle bu uçaklardan 22’si Çin’e teslim edilmiştir.

Bu gelişme, Çin’in Mart 2024’te Boeing’e 737 MAX 8 jetlerinin yerel müşterilere teslimatına devam etme yetkisi vermesinin ardından geldi. Bu karar, modelin 2019’daki ilk teslimatından kısa bir süre sonra başlayan ithalatın askıya alınmasını sona erdirdi. 737 MAX 8, 2018 ve 2019 yıllarında meydana gelen ve yaklaşık 350 kişinin ölümüne yol açan iki ölümcül kazanın ardından yoğun bir inceleme altına alınmıştı. Bu olayların ardından MAX jetlerini yere indiren ilk ülke Çin olmuştu.

CAAC tarafından yapılan inceleme halen devam ettiği için Boeing teslimatların ne zaman yeniden başlayabileceğine dair belirli bir zaman çizelgesi sunmadı. Şirket, her türlü endişeyi gidermek ve Çinli havayollarına teslimat taahhütlerini yerine getirmek için süreci hızlandırmak üzere düzenleyici kurumla aktif olarak çalışıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.