Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Microsoft, Yapay Zeka Odaklı Windows PC’leri Copilot+ PC Olarak Adlandıracak

Copilot+ PC Windows PC’ler Neler Sunacak?

Microsoft, Yapay Zeka Odaklı Windows PC’leri Copilot+ PC Olarak Adlandıracak
21 Mayıs 2024 14:31
57

Microsoft, Copilot+ PC adını verdiği yeni bir Windows PC kategorisini duyurdu. Şirket, Copilot+ PC’lerin şimdiye kadar üretilmiş en hızlı, en akıllı Windows PC’ler olacağının altını çiziyor.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, Intel, AMD ve Qualcomm’un Windows’u ve Copilot asistanını çalıştıracak yapay zeka tabanlı çiplere sahip işlemciler sunacağını söyledi. Microsoft, Dell, HP, Acer, Asus, Samsung ve Lenovo dahil büyük bilgisayar şirketlerinin çoğu da Copilot+ PC’ler üretecek.

Microsoft Başkan Yardımcısı ve Tüketici Baş Pazarlama Sorumlusu Yusuf Mehdi, bu yeni bilgisayarların “inanılmaz derecede ince, hafif ve güzel” olacağını ve “çığır açan yapay zeka deneyimlerine” sahip olacağını ifade ediyor..

Yeni Copilot+ PC’lerin, içinde Apple M3 çipi bulunan bir MacBook Air’den “yüzde 58 daha hızlı” olacağı iddia ediliyor. Bunun Qualcomm Snapdragon X çipli yeni bilgisayarlar için mi yoksa Intel ya da AMD’nin kendi yapay zeka sinir işlemcisine sahip gelecekteki bir işlemcisi için mi olduğu ise detaylandırılmış değil.

Microsoft, yeni Qualcomm Snapdragon X Elite çiplerine sahip Copilot+ PC dizüstü bilgisayarların web’de gezinmek için 15 saate kadar pil ömrüne ve 20 saate kadar video izlemeye sahip olacağını paylaşıyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.