Dolar 32,6619
Euro 35,4002
Altın 2.507,78
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

FENERBAHÇE HABERİ – İşte Galatasaray galibiyetinin perde arkası! Jose Mourinho…

Son dakika Fenerbahçe haberleri: Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Fenerbahçe, büyük bölümünü 10 kişi oynadığı maçta Galatasaray’ı 1-0 mağlup ederek şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Sarı-lacivertlilerin RAMS Park’ta aldığı tarihi zaferin perde arkası da ortaya çıktı. İşte galibiyetteki Jose Mourinho detayı… (FB spor haberi)

FENERBAHÇE HABERİ – İşte Galatasaray galibiyetinin perde arkası! Jose Mourinho…
21 Mayıs 2024 09:20
39

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasındaki dev derbide ezeli rakipleri Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadeleden galip ayrılan taraf, 1-0’lık skorla sarı-lacivertliler oldu.

Maçın 22. dakikasında Alexander Djiku’nun kırmızı kart görmesiyle birlikte kalan bölümü 10 kişi oynayan Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golü Çağlar Söyüncü kaydetti.

Sarı-lacivertliler, bu sonuçla ligin son haftası öncesi puanını 96’ya yükselterek şampiyonluk umudunu sürdürdü.

Bu sezonki ikinci yenilgisini alan sarı-kırmızılılarsa 99 puanda kaldı.

Galatasaray derbisini kazanarak taraftarını mest eden Fenerbahçe’de galibiyeti getiren etkenler hafta içi başladı.

İşte 4 maddede sarı-lacivertlileri 3 puana taşıyan faktörler…

1- JOSE MOURINHO ETKİSİ

Fenerbahçe’de başkan adayı Aziz Yıldırım, “Galatasaray-Fenerbahçe maçını Jose Mourinho izleyecek ve notlar tutacak” demişti.

Sabah’ın haberine göre; Portekizli teknik adamın müsabakayı seyredecek olması, futbolcular arasında da konuşulurken özellikle Oosterwolde, Szymanski, Ferdi ve Osayi-Samuel, çok yüksek bir eforla son ana kadar mücadele etti. Performanslar neredeyse 2 kat arttı.

2- AİLELER UĞURLADI

Derbi öncesi ilk olarak Fenerbahçeli taraftarlar Samandıra’da toplandı. 12. Adam, saat 17.00’de Seyrantepe’ye giden takım otobüsüne Kavacık Köprüsü’ne kadar konvoylarla eşlik etti.

Futbolcuların aileleri Samandıra’da bulundu. Oyuncuların eşleri, çocukları, aileleri takıma moral verdi ve futbolcular derbiye bu şekilde uğurlandı.

3- ‘ONLARDAN DAHA İYİYİZ’

Fenerbahçe hafta içinden bu yana tek bir söz ile Samandıra’daydı… ‘Galatasaray’ı yeneceğiz, başka seçenek yok’ şeklinde büyük bir inançla idmanlar yapıldı.

Toplantılarda da bu maçın bir gurur meselesi haline geldiği, ‘Daha iyi takım olduğumuzu kanıtlayalım’ düşüncesinin hakim olduğu öğrenildi.

4- ‘DJIKU İÇİN OYNAYIN’

Teknik direktör İsmail Kartal, maçın devre arasında takıma moral verdi. 21. dakikada kırmızı kart görerek oyundan atılan Djiku, büyük üzüntü yaşadı.

Soyunma odasında İsmail Kartal’ın ilk sözü şu oldu: “Djiku için oynayacaksınız. Herkesin iki kişilik oynamasından başka çare yok. Size inanıyorum.” Ardından da Fenerbahçe, Çağlar’ın golüyle uzun yıllar konuşulacak bir galibiyet elde etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.