Dolar 33,7740
Euro 37,4592
Altın 2.716,06
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 31°C

Ünlü akademisyen belgeleri açıkladı! “Sakın TV önünde soyunmayın”

Araştırmacı yazar ve akademisyen Ramazan Kurtoğlu, incelediği WikiLeaks belgelerinde televizyonların kapalıyken bile ses ve görüntü alabileceğini iddia etti.

Ünlü akademisyen belgeleri açıkladı! “Sakın TV önünde soyunmayın”
20 Mayıs 2024 17:22
44

Mahremiyet, her geçen gün anlamını yitiriyor.

Mahremiyet sınırları ise dünya çapında teknoloji ile birlikte yok oluyor.

Wikileaks, daha önceki sızıntılarında hükümetlerin ve istihbarat ajanslarının çeşitli elektronik cihazları gözetleme amacıyla kullanabileceğini ortaya koymuştu.

Araştırmacı yazar Ramazan Kurtoğlu, bu belgelerden hareketle televizyonların bile kapalıyken birer gözetleme aracı olabileceğini öne sürdü.

Kurtoğlu, “Evde televizyonunuz kapalıyken bile giyinip soyunmayın. Wikileaks belgelerinde kapalı televizyonlardan çok rahat bir şekilde görüntüler alınabildiği yazılıyor.” ifadelerini kullandı.

Bu iddia, her evde bulunan televizyonlar ile ilgili endişe yarattı.

Peki, TV’ler ses ve görüntü kaydedebilir mi? İşte yapay zekanın yanıtı…

Birçok modern televizyonun “akıllı” özelliklere sahip olduğunu ve dahili mikrofonlara veya kameralara sahip olabileceğini belirtmek önemlidir. Bu, sesli komutları algılayabilir veya bir görüntü aracılığıyla video aramaları yapabilirsiniz. Ancak, bu tür özellikler genellikle kullanıcının talebi üzerine etkinleştirilir ve sürekli olarak oda içindeki ses ve görüntüyü kaydetme amacıyla tasarlanmamıştır.

Odada gerçekleşen ses ve görüntüyü kaydetmek istiyorsanız, bunun için genellikle özel cihazlar kullanmanız gerekebilir.

Örneğin, ses kaydı yapmak için bir ses kaydedici veya kamera kullanarak görüntü kaydı yapabilirsiniz. Bu tür cihazlar, genellikle belirli bir alana odaklanmak ve kaliteli ses ve görüntü kaydı yapmak için optimize edilmiştir.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.