Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

TCL, Kullanma Kılavuzu Gibi Üçe Katlanabilen Akıllı Telefonunu Duyurdu

TCL, üçe katlanabilen ekrana sahip yeni telefonu “CSOT”u duyurdu. Telefonun seri üretime girip girmeyeceği bilinmiyor.

TCL, Kullanma Kılavuzu Gibi Üçe Katlanabilen Akıllı Telefonunu Duyurdu
20 Mayıs 2024 11:23
79

Çinli teknoloji firması TCL, düzenlediği bir etkinlikte katlanabilir ekranlı yeni telefonu “CSOT“u duyurdu. Bu akıllı telefonun dikkat çekici özelliği ise iki kez katlamaya izin veriyor olması.

Aslına bakacak olursak TCL, bu akıllı telefonu 2019 yılında duyurmuştu. Ancak o zaman gösterdiği konsept çalışmıyordu. O dönemlerde prototip aşamada olan cihazın gerçek bir akıllı telefon olması için ar-ge çalışmaları tamamlanmış görünüyor. Şirket, CSOT’un seri üretime geçip geçmeyeceğine ilişkin ise hiçbir şey söylemedi.

TCL CSOT böyle görünüyor

G ve Z harfleri şeklinde katlanma konfigürasyonlarına sahip olan TCL CSOT, tam açıkken 7.85 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Ayrıca en/boy oranı açısından da bir tablet ile hemen hemen aynı oranlara sahip. 420 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan ekran, 1-120 Hz değişken yenileme hızında çalışabiliyor. Tüm bunlara ek olarak, TCL CSOT’ta ekran altına gömülü sensörler bulunduğunu da söyleyelim. TCL, bu sensörlerin bulunduğu alanda da 420 ppi piksel yoğunluğu bulunacağını söyleyelim.

TCL, CSOT’un diğer teknik özelliklerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Ayrıca bu akıllı telefonun seri üretime girip girmeyeceği de henüz bilinmiyor. Bu arada; Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un da benzer bir çalışma içerisinde olduğu bilgisini aktaralım. Aslında Samsung’la ilgili iddialar da oldukça eskiye dayanıyor ancak henüz somut bir gelişme yaşanmadı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.