Dolar 32,5556
Euro 35,3022
Altın 2.466,45
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Kuşadası Belediyesi’ne plajların işletme yetkisi verildi

Kuşadası Kaymakamlığı’na bağlı Milli Emlak Müdürlüğü ile Kuşadası Belediyesi arasında imzalanan protokole göre, ilçe sınırları içindeki plaj alanlarının bakımı ve işletmesi belediyenin yetkisine verildi.

Kuşadası Belediyesi’ne plajların işletme yetkisi verildi
20 Mayıs 2024 17:56
37

(AYDIN) – Kuşadası Kaymakamlığı’na bağlı Milli Emlak Müdürlüğü ile Kuşadası Belediyesi arasında bugün imzalanan protokole göre, gelecek 10 yıl boyunca ilçe sınırları içindeki 401 bin 12 metrekare plaj alanının bakımı, temizlik işleri ve ticari alanların işletilmesinin belediyenin yetkisinde olacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2018’de Aydın Büyükşehir ile Valilik arasında imzalanan sözleşmenin İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptali ile Kuşadası’nın plajları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın onayı sonrasında yapılan yeni bir protokolle 10 yıllığına Kuşadası Belediyesi’ne devredildi.

İlçe plajlarını belediyeye devreden protokolü imzalayan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kaymakamlık ile Belediyemiz arasında yapılan yeni protokolle Kuşadası plajları, Kuşadası Belediyesi’ne verilmiştir. Eski protokolün iptalinden bugüne kadar geçen süre içerisinde Kuşadası Belediyesi olarak kentimize, hemşehrilerimize ve konuklarımıza duyduğumuz sorumluluğun gereği olarak plajlarımızın bakım ve temizlik çalışmalarını aksatmadan yerine getirerek, sezon hazırlıklarımızı sürdürdük. Yeni protokol ile çalışmalarımızı hızlandıracağız. Yeni sezonda tertemiz plajlarımızı tam kapasite hizmete açmış olacağız” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.