Dolar 32,7308
Euro 35,2287
Altın 2.448,02
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Sal 32°C
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 30°C

Windows 11’in bir yapay zeka yeniliği de Ayarlar penceresinde ortaya çıktı

Microsoft, Windows 11’i yapay zekaya hazırlamaya devam ediyor: Windows 11, yapay zeka bileşenleri için özel bir güncelleme geçmişi sayfasına kavuşuyor.

Windows 11’in bir yapay zeka yeniliği de Ayarlar penceresinde ortaya çıktı
19 Mayıs 2024 21:52
83

Microsoft, Windows 11 işletim sistemini AI Explorer gibi çok sayıda yapay zeka destekli özellikle güçlendirmeye hazırlanıyor. Bu yüzden şirket, kullanıcıların Windows 11’in ve AI bitlerinin nasıl işlediğini daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için “AI bileşen güncellemeleri” adı verilen özel bir Ayarlar bölümü üzerinde çalışıyor.

Microsoft’un bu hafta başında halka açık test için yayınladığı 26217 numaralı derlemede bu yeni Ayarlar sayfası görücüye çıktı. Şirket, sürüm notlarında bu sayfadan bahsetmediği için henüz tüm ayrıntılar bilinmiyor. Ancak @PhantomOfEarth tarafından X üzerinde yayınlanan paylaşımlar sayesinde derleme 26217’deki yeni bölüm hakkında daha fazla bilgi edinmek mümkün oluyor.

“Yapay zeka bileşeni güncellemeleri”, Ayarlar > Windows Güncelleme > Güncelleme geçmişi bölümünde, Kalite Güncellemeleri, Sürücü Güncellemeleri, Tanım Güncellemeleri ve Diğer Güncellemelerin hemen yanında yer alacak. Microsoft henüz herhangi bir AI özelliği yayınlamadığı veya güncellemediği için şimdilik bu yeni bölümde görülecek hiçbir şey bulunmuyor. Ayrıca Ayarlar uygulamasının AI bileşenlerini yönetmek için başka bir bölüme sahip olacağı da söyleniyor.

20 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek özel etkinlikte, Microsoft’un yeni yapay zeka destekli deneyimler hakkında daha fazla bilgi sunması bekleniyor. Microsoft, Windows 11 için AI Explorer ve diğer yeni özellikleri duyurmanın yanı sıra ilk Snapdragon X destekli AI PC’lerini, yani Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6’yı (tüketici sürümleri) tanıtacak. Dell, ASUS, Lenovo ve daha fazlası gibi diğer üreticiler de aynı izden gidecek gibi gözüküyor.

Ne yazık ki yaklaşan Windows 11 24H2 güncellemesinin en heyecan verici kısımlarından bazılarının Snapdragon işlemcili AI bilgisayarlara özel olacağı görülüyor. Örneğin, son önizleme derlemelerinde keşfedilen bazı kodlar, AI Explorer’ın yalnızca Qualcomm’un NPU’larını kullanan sistemlere özel olacağını söylüyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.