Dolar 32,6957
Euro 35,4528
Altın 2.479,41
BİST 10.864,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Samandıra’da galibiyet yemini

Fenerbahçe’de takım kaptanları dün takımla görüştü, yapılan toplantıda galibiyet yemini edildi “Galatasaray’a o stadı dar edeceğiz” denildi.

Samandıra’da galibiyet yemini
19 Mayıs 2024 07:24
42

Şampiyonluk iddiasını son haftaya taşımak isteyen Fenerbahçe, bugünkü derbiden mutlak üç puanla ayrılmak zorunda. Bunun bilincinde olan teknik direktör İsmail Kartal, hafta başından bu yana öğrencileriyle toplantı üzerine toplantı yaptı, futbolcularını motive etmeye çalıştı. Dün de takım kaptanları dümene geçti. Samandıra’daki son idmanın ardından takım arkadaşlarıyla bir görüşme yapan kaptanlar, teknik direktör İsmail Kartal’a zafer sözü verdi.

TARİHİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

Yapılan toplantıda önce Mert Hakan Yandaş söz aldı ve “Camiamız, taraftarlarımız ve tarihimiz açısından çok önemli. Bizim kazanmaktan başka şansımız yok. Şampiyon olmak için elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız” dedi. Mert’in ardında Edin Dzeko, takıma seslendi: “Bütün sezonun emeğini bu maçta kaybetmemeliyiz. Kazanmak için oynayacağız.” Tadic de “Bu bizim son şansımız” ifadesini kullandı. Futbolcular toplantıdan

3 MAÇTIR GOL ATAMIYOR

Fenerbahçe, ezeli rakibiyle son iki sezonda oynadığı 3 maçta; 2 mağlubiyet, 1 beraberlik elde etti. 2022-2023 sezonunda iç sahada ve deplasmanda rakibine 3-0’lık skorlarla kaybeden sarı-lacivertliler, bu sezon Galatasaray’la iç sahada oynadığı maçtan da 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, bu maçlarda isabetli şut atamadı.

TADIC EURO 2024’TE

Sırbıstan Milli Futbol Takımı’nın, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) için aday kadrosu açıklandı. Fenerbahçe’de forma giyen Dusan Tadic de listede yer aldı. Sırbistan, EURO 2024 C Grubu’nda İngiltere, Slovenya ve Danimarka ile karşılaşacak.

GOL AYAĞI BATSMAN

Teknik direktör İsmail Kartal, Galatasaray derbisinde ileri ucu Michy Batshuayi’ye teslim edecek. Son idmanda Belçikalı oyuncu A takımda yer alırken Dzeko ise yedek takımda görev yaptı. Beşiktaş derbisinde ve Kayserispor maçında 11 başlamış ve gol atmayı başarmıştı. Fenerbahçe’nin bugükü en büyük kozu yine Batsman olacak.

5 İSİM SINIRDA

Fenerbahçe’de Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Edin Dzeko ve Ferdi Kadıoğlu sarı kart ceza sınırında bulunan isimler. Bu futbolcular, müsabakada sarı kart görmeleri halinde son hafta oynanacak İstanbulspor maçında oynayamayacak.

2 BİN 400 TARAFTAR

İl spor Güvenlik Kurulu’nun kararıyla Fenerbahçe taraftarı, tribünlerdeki yerini alacak. Derbiyi RAMS Park’ta toplam 2 bin 400 sarı-lacivertli taraftar takip edecek.

Kayserispor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Rodrigo Becao, bugünkü derbide cezalı olduğu için forma giyemeyecek. Sezonu kapatan İsmail Yüksek ile İrfan Can Kahveci’nin de tedavileri sürüyor. Hafif sakatlığı bulunan Serdar Aziz’in durumu maç saatinde belli olacak.

DEPLASMAN FATİHİ

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda oynadığı 18 maçı da kaybetmedi. Sarı-lacivertliler bu maçların 15’ini kazandı, 3’ünden ise beraberlikle ayrıldı.

25 MAÇLIK SERİ

Fenerbahçe, ligde oynadığı son 25 karşılaşmayı kaybetmedi. Bu mücadelelerin 19’unu kazanan sarı-lacivertliler, 6’sından ise beraberlikle ayrıldı. F.Bahçe, A.Demir, G.Saray, Samsun, Alanya, Sivas ve Konya’ya diş geçirememişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.