Dolar 32,5600
Euro 34,9771
Altın 2.438,57
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

iPhone için ücretsiz PS1 emülatörü App Store’da zirveye tırmanıyor

Oyun severlerin favorisi haline gelen yeni PS1 emülatörü, iPhone kullanıcıları arasında hızla popülerlik kazanıyor. Ücretsiz sunulan bu uygulama, App Store listelerinde hızla yükselerek dikkatleri üzerine çekiyor.

iPhone için ücretsiz PS1 emülatörü App Store’da zirveye tırmanıyor
18 Mayıs 2024 11:36
56

Apple, uygulama mağazasında retro oyun emülatörlerine izin vermeye başlamasının üzerinden sadece bir ay geçmişken, şimdiden ikinci büyük başarıya imza atıldı. Yeni çıkan Gamma, blok şeklindeki poligonların dünyasına dalmak isteyenler için çanlar ve ıslıklarla dolu ücretsiz bir PS1 emülatörüdür. Bu, son derece popüler olan Nintendo emülatörü Delta’ya katıldı. Her iki uygulama da tamamen farklı geliştiriciler tarafından yapılmış olmasına rağmen neden Yunan alfabesinden isimlerle anıldıklarını kimse bilmiyor.

Gamma, iPhone‘un şafağında neredeyse yer aldığından bu yana bu alanda olan ZodTTD geliştiricisi tarafından sunuldu. Uygulama öncelikli olarak Apple’ın akıllı telefonu için tasarlanmış olsa da, iPad için ayrılmış bir sürümü bulunmakta ki bu her zaman hoş bir detaydır. Gamma, Bluetooth kontrol cihazları ve klavyelerle entegre şekilde çalışarak sayısız giriş seçeneği sunar. Özelleştirilebilir ekran üzeri kontrol cihazı kaplamaları da mevcut, ancak hepimiz dokunmatik ekranla eski okul oyunlarını oynamanın ne kadar sinir bozucu olabileceğini biliyoruz. Ancak bu seçeneğin olması güzel.

iPhone için ücretsiz PS1 emülatörü App Store’da zirveye tırmanıyor

Uygulama, oyun dosyalarını ve kayıt durumlarını yedeklemek için Google Drive ve Dropbox senkronizasyonunu kullanır, ve yazılım hatta otomatik olarak oyun kapak sanatını da alır. Tüm bu özellikler aslında Delta’nın kod tabanına dayanıyor, The Verge’in raporlarına göre. Her zamanki gibi emülatörlerle ilgili olarak, oyunları kendiniz sağlamanız gerekecek. Yasaların doğru tarafında kalmak için, zaten sahip olduğunuz başlıkları ROM dosyalarına dönüştürün.

App Store‘da emülatörlere olan devasa bir ilgi var. Nintendo emülatörü Delta, piyasaya sürüldüğünden beri listelerde bir ana unsur olmuş durumda ve Gamma şu anda altıncı sırada, Disney+ ve Hulu gibi yayıncıların üstünde ancak TikTok’un altında yer alıyor. Ancak yorumlar karışık, birçok kullanıcı arayüzün yenilenmesi gerektiğini ve bazı üçüncü parti kontrol cihazlarının, özellikle Backbone cihazlarının, uygulamanın çökmesine neden olduğunu belirtiyor. Yakın gelecekte düzeltmeler muhtemelen gelecek. Bu arada, Oddworld: Abe’s Oddysee ve Crash Team Racing yeniden yüklenmeyi edilmeyi bekliyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.