Dolar 32,5456
Euro 35,2981
Altın 2.466,24
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

TikTok, YouTube rakibi 60 dakika video özelliğini test ediyor!

TikTok, YouTube rakibi olma yolundaki adımları hızla ilerlemeye devam ediyor. Şimdi de TikTok, 60 dakika video özelliğini teste sundu…

TikTok, YouTube rakibi 60 dakika video özelliğini test ediyor!
17 Mayıs 2024 07:52
52

Her geçen gün TikTok tarafından YouTube benzeri özellikler duyurulmaya devam ediyor. YouTube rakibi olmaya hazırlanan platform, şimdi de daha uzun videolar sunmak istiyor. Genellikle 1 dakikalık videolar yüklenen TikTok, geçtiğimiz aylarda 15 dakika video yükleme özelliğini kullanıcılara sundu. Bazı kaynaklar tarafından ortaya çıkarılan yeni özellik ise TikTok 60 dakika video özelliği. İşte detaylar…

TikTok, 60 dakika video yüklemeye izin verecek

YouTube olma isteği bitmeyen TikTok, 15 dakikalık video özelliğinin ardından şimdi de 60 dakika video özelliğini test etmeye başladı. Henüz test aşamasında olan özellik, seçili ülkelerde sınırlı kullanıcıya sunuldu. Bir süreliğine test etmeye devam etmek isteyen şirketin yakın zamanda bu özelliği tüm kullanıcılara sunması beklenmiyor.

Artık kısa videoların tüketilmesi yerine kullanıcıları uygulamada daha fazla tutmak isteyen TikTok, video süresini 60 dakikaya kadar uzatarak yeni içeriklerin paylaşılmasını sağlıyor. Özelliğe erişimi olan kullanıcılar şöyle bir güncelleme aldılar:

Daha uzun videolar yükle

60 dakika uzunluğa kadar videolar yükle! Uygulamanın güncel olduğundan emin ol, daha sonra uygulamadan veya masaüstünde websitesinden yüklemeye çalış.”

TikTok, pek çok ülkede güvenlik sorunları nedeniyle gündeme gelirken, yeni özelliği sayesinde daha uzun videolara izin verecek. Bu sayede yemek pişirme, güzellik videoları, eğitim içerikleri, ve daha fazlasının tam video olarak yüklenmesi mümkün olacak.

Bu özellik için bir diğer sebep de dizilerin tüm bölüm halinde yayınlanmasına izin vermek olabilir. Geçtiğimiz yıl Peacock, TikTok üzerinde bir bölüm yayınlamaya çalışmıştı ancak beş part halinde yayınlamak zorunda kalmıştı. Ayrıca bu özellikle birlikte yatay tam ekran modu da test ediliyor.

Peki ya siz TikTok’un daha uzun video özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.