Dolar 32,5431
Euro 34,9934
Altın 2.438,39
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Hawkins hisseleri, EPS ıskalamasına rağmen gelir artışıyla %5 yükseldi

Hawkins hisseleri, EPS ıskalamasına rağmen gelir artışıyla %5 yükseldi

Hawkins hisseleri, EPS ıskalamasına rağmen gelir artışıyla %5 yükseldi
16 Mayıs 2024 00:20
22

ROSEVILLE, Minn. – Önde gelen bir özel kimyasallar ve bileşenler şirketi olan Hawkins, Inc. (NASDAQ:HWKN), 31 Mart 2024’te sona eren mali yıl için dördüncü çeyrek finansal sonuçlarını bildirdi.

Şirketin geliri analist beklentilerini aşarak 217,49 milyon dolarlık konsensüs tahminine karşılık 223 milyon dolar olarak gerçekleşti ve geçen yılın aynı çeyreğine göre %2’lik bir düşüşe işaret etti. Bununla birlikte, şirket hisse başına kazançta (EPS) hafif bir düşüş yaşadı ve beklenen 0,68 $’a karşılık 0,66 $ elde etti.

Şirketin Su Arıtma segmenti, bir önceki yıla kıyasla satışlarda %21’lik önemli bir artış kaydederek genel gelir artışına katkıda bulundu. Genel gelirdeki düşüşe rağmen Hawkins brüt kârda %27’lik bir artışla 45,5 milyon $’a ulaştı ve bu çeyrekte işletme gelirinde %9’luk bir artış elde etti. Şirket ayrıca, bir önceki yılın aynı dönemine göre %20 daha yüksek olan rekor dördüncü çeyrek seyreltilmiş EPS bildirdi.

Yatırımcılar bu habere olumlu tepki verdi ve Hawkins’in hisse senedi fiyatı kazanç açıklamasının ardından %5,8 arttı.

Şirketin CEO’su ve Başkanı Patrick H. Hawkins şirketin performansıyla ilgili olarak şunları söyledi: “2024 mali yılını mükemmel geçirdik. Buna rekor işletme nakit akışı ve üst üste altıncı yılda da rekor işletme geliri, net gelir, seyreltilmiş EPS ve düzeltilmiş EBITDA dahildir.” Hawkins, güçlü sonuçları şirketin satın almalar yoluyla stratejik büyümesine, özellikle de %19’luk bir gelir artışıyla işletme gelirinde %69’luk bir artışla 53 milyon dolara ulaşan Su Arıtma segmentine bağladı.

Hawkins ileriye dönük olarak, 2025 mali yılında büyümenin devam edeceğini ve gelirin 1 milyar dolara yaklaşacağını öngörüyor. Şirket, Endüstriyel segmenti konusunda ihtiyatlı iyimserliğini koruyor ve Sağlık ve Beslenme segmentindeki iyileşen performansın devam etmesini bekliyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin tüm yıl rakamları da güçlü bir büyümeyi yansıttı ve satışlar bir önceki mali yıla göre %2’lik bir düşüşle 919,2 milyon dolara ulaştı. Yılın brüt kârı %17’lik kayda değer bir artışla 193,6 milyon $’a ulaşırken Hawkins, 2023 mali yılına kıyasla 0,73 $ veya %26 daha yüksek olan 3,59 $’lık rekor seyreltilmiş EPS bildirdi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.