Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 33°C
Çar 32°C
Per 31°C

Goldman Sachs orta piyasa anlaşma ekibini yeni işe alımlarla güçlendiriyor

Goldman Sachs orta piyasa anlaşma ekibini yeni işe alımlarla güçlendiriyor

Goldman Sachs orta piyasa anlaşma ekibini yeni işe alımlarla güçlendiriyor
16 Mayıs 2024 12:23
26

Goldman Sachs, değeri 2 milyar dolara kadar olan orta piyasa işlemlerinde danışmanlık kapasitesini güçlendirmek için Evercore ve Lazard’dan stratejik işe alımlar yaptı.

Daha önce Evercore’da çalışan Kerry Burke, Ağustos 2024’te Goldman’a katılarak perakende ve giyim sektörlerinde uzmanlık kazanacak. Dijital altyapı anlaşmalarında danışmanlık geçmişi olan Eddie Rubin ise Nisan ayında Goldman ekibine katılmıştı.

Bu hamle, Goldman Sachs’ın gelir akışlarını çeşitlendirme ve artan sayıda orta piyasa işleminden yararlanma stratejisinin bir parçası. Banka, 2019 yılında çapraz piyasalar grubunu (CMG) kurarak, daha küçük satın almalara danışmanlık yaparak elde ettiği ücret payını artırmayı hedefliyor.

Goldman’da 26 yıllık deneyime sahip bir ortak olan David Friedland, CMG birimini yönetiyor. Friedland, Brookfield Property’nin GGP’yi satın alması ve Las Vegas Sands’in Vegas’taki mülklerinin satışı gibi önemli işlemlerde danışmanlık yapma konusunda kayda değer bir geçmişe sahip.

Goldman’ın CMG birimi şu anda 200 çalışandan oluşuyor ve yedi temel sektörü hedefliyor. Beş sektöre adanmış 10 yatırım bankacısı ve özel sermaye anlaşmalarına odaklanan Todd Byers ile banka, çok çeşitli orta piyasa anlaşmalarını kapsayacak şekilde konumlandırılmıştır.

Bu segmentte genişleme kararı, büyük butik yatırım bankalarının daha büyük anlaşmalara danışmanlık yapmak için agresif bir şekilde üst düzey yetenekleri işe almaları ve Goldman gibi bankaların orta piyasa anlaşmalarına katılımlarını artırmaları için bir boşluk bırakmaları nedeniyle alındı. Ayrıca, anlaşma yapımındaki mevcut yavaşlama ve zorlu düzenleyici ortam, bankaları ücret üretimi için yeni fırsatlar aramaya sevk etti.

Goldman’ın çabaları sonuç veriyor gibi görünüyor; banka bu yıl Amerika ve EMEA’da 500 milyon ila 2 milyar dolar aralığında 39 anlaşmaya danışmanlık yaparak bir önceki yıla göre %44’lük bir artış kaydetti. Bu artış, bu değer aralığındaki birleşme ve satın alma işlemlerinin sayısındaki %19’luk daha geniş bir artışın bir parçasıdır.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Friedland’a göre bankanın büyük bilançosu ve sermaye piyasaları uzmanlığı, yalnızca birleşme ve satın alma danışmanlığına odaklanan butik firmalara karşı avantaj sağlıyor. Bu rekabet avantajı, Goldman Sachs orta piyasa anlaşma alanındaki varlığını genişletmeye devam ederken kritik önem taşıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.