Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 33°C
Çar 32°C
Per 31°C

Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde Büyükbaş Hayvan Çiftliği Kuruldu

Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde büyükbaş hayvanlarla süt ve ürünlerinin elde edilmesi için çalışmalar başladı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, çiftliğe getirilen 5 büyükbaş gebe hayvanın sadece bir adım olduğunu belirtti. Çiftlikte elde edilecek ürünlerin satışının yapılması hedefleniyor. Ayrıca, tarımsal uygulama alanı olarak kullanılacak merkezde Ziraat ve Veteriner Fakültesi öğrencileri de tecrübe edinecekler.

Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde Büyükbaş Hayvan Çiftliği Kuruldu
16 Mayıs 2024 14:13
41

Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde kurulan çiftliğe getirilen büyükbaş hayvanlarla süt ve ürünlerinin elde edilmesi için çalışma başladı.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, gazetecilere, çiftliğe getirdikleri 5 büyükbaş gebe hayvanların şu an için bir adım olduğunu söyledi.

Arı, arı ürünleriyle ilgili önemli mesafe kat ettiklerini dile getiren Çapak, bu alanı genişletmek yeni çalışmalar yaptıklarını belirtti.

İlk etapta montofon ırkı 5 büyükbaş aldıklarını anlatan Çapak, şöyle konuştu:

“Hayvanlar, inşallah yakın zamanda yavrulayacaklar ve bunların sayısı 10’a çıkmış olacak. Bundan sonraki süreçte hem bunların sayısını artıracağız hem de farklı ürünler elde etmeye çalışacağız. Elazığ yol kenarında bir tanıtım ofisimiz var. Orada arı, arı ürünlerinden elde ettiğimiz ürünleri sergiliyoruz, satışını yapıyoruz. Allah nasip ederse bu hayvanlardan da elde edeceğimiz sütü, peyniri ve diğer hayvansal ürünlerinin satışını yapmak istiyoruz. Hedefimiz büyükbaş hayvanla yetinmek değil, önümüzdeki günlerde küçükbaş hayvanlar da alacağız.”

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinin 750 dönümlük bir alan olduğunu kaydeden Çapak, “Alan büyük olduğu için kanatlı hayvanlara da ağırlık vereceğiz. Ziraat ve Veteriner Fakültesi öğrencileri de buradan yararlanacak. Burası aynı zamanda bir uygulama alanı olacak. Öğrencilerimiz bu alanla ilgili tecrübe edinecekler. Aynı zamanda hocalarımız da belki bu alanda akademik çalışmalarını yürütürken bu oluşturulan ortamdan istifade etmiş olacaklar. Bölgesel kalkınma da tarım ve havzanın bir parçası aslında.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.