Dolar 32,7173
Euro 35,4912
Altın 2.500,21
BİST 10.861,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Antalya’da Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın kum heykeli yapılacak

Uzay Macerası temasıyla sezonu açan Antalya Kum Heykel Festivali’nde önümüzdeki günlerde Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da kum heykeli yapılarak sergilenecek.

Antalya’da Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın kum heykeli yapılacak
16 Mayıs 2024 10:52
31
DHA

Antalya’nın Lara kumsalındaki Kum Heykel Müzesi’nde bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Kum Heykel Festivali kapılarını açtı.

200’e yakın uzay temalı esere, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın heykeli de eklenecek.

Festival koordinatörü Cem Karaca, ‘Uzay Macerası’ temasıyla düzenlenen Kum Heykel Festivali’nde Türkiye’nin son yıllarda havacılık ve uzay sanayisindeki yaptığı atılımlara da bağlı olarak bununla da ilgili heykeller yapmayı planladıklarını söyledi.

“Gezeravcı’nın bir modelini, heykelini yapacağız”

Karaca, “Örneğin uzaya ilk gönderilen Türk astronot olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı’nın bir modelini, heykelini yapacağız, astronot kıyafeti giymiş halde.

Yine özellikle son yıllarda hayata geçirdiğimiz savunma sanayiiyle ilgili bazı özel ürünlerimiz var planladığımız, henüz netleşmedi.

Onun yanı sıra uzay temasıyla çekilmiş kült filmlerin sahnelerini canlandıracağız.

Bazı heykellerimiz olacak bununla ilgili. İstiyoruz ki, ziyaretçilerimiz geldiklerinde insanlığın uzaya olan yolculuğunun macerasını eğlenceli bir ortamda, keyif alarak, 7’den 70’e herkesin anlayabileceği tarzda, kolay açıklamalarıyla beraber öğrensinler.

Hem keyifli zaman geçirsinler hem de farklı bir sanat dalı olan kum heykel sanatıyla da tanışmış olsunlar.” dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.