Dolar 32,9366
Euro 35,4035
Altın 2.461,63
BİST 10.767,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Red Hat ve Qualcomm Yazılım Tanımlı Araç İnovasyonu İçin Rotayı Belirledi

Red Hat, Inc., yazılım tanımlı araçlarda (SDV’ler) sanal test ve dağıtım için Red Hat Araç İçi İşletim Sistemi üzerinde çalışacak ve önceden entegre edilmiş bir platformu göstermek ve oluşturmak için Qualcomm Technologies, Inc. ile işbirliği …

Red Hat ve Qualcomm Yazılım Tanımlı Araç İnovasyonu İçin Rotayı Belirledi
15 Mayıs 2024 17:53
22

Red Hat, Inc., yazılım tanımlı araçlarda (SDV’ler) sanal test ve dağıtım için Red Hat Araç İçi İşletim Sistemi üzerinde çalışacak ve önceden entegre edilmiş bir platformu göstermek ve oluşturmak için Qualcomm Technologies, Inc. ile işbirliği yaptığını duyurdu. Bu işbirliği ile şirketler, otomotiv endüstrisinin mikro hizmet tabanlı gelişmiş sürücü destek sistemleri (ADAS) uygulamalarının eksiksiz bir uçtan uca geliştirme ve dağıtımıyla SDV’leri nasıl hızlandırabileceğini gösterecek. Qualcomm Technologies Snapdragon Ride Flex System-on-Chip (SoC) ve Red Hat Araç İçi İşletim Sistemi tarafından desteklenen bu platform, otomobil üreticilerine bulutta özellikler geliştirme ve bu konteyner-yerel iş yüklerini ve uygulamaları bir test tesisine veya araca gönderme olanağı sunmayı amaçlıyor.

Açık kaynak, otomotiv endüstrisini dönüştürmede güçlü bir katalizör olarak görülüyor ve otomobil üreticileri test ve inovasyon yaklaşımlarında devrim yaratmak için SDV’lere ve bulut teknolojilerine giderek daha fazla yöneliyor. Bulut tabanlı iş yükleri sayesinde otomobil üreticileri, yapay zeka (AI) modellerinin ve yazılım güncellemelerinin kapsamlı testlerini yapmak için ölçeklenebilir, isteğe bağlı bilgi işlem kaynaklarının gücünden yararlanabiliyor. Otomobil üreticileri, araç güncellemelerini havadan (OTA) göndererek araçların teknolojik yeniliklere daha iyi ayak uydurmasını sağlayabiliyor, müşterilere daha sorunsuz bir şekilde yeni özellikler, gelişmiş işlevsellik ve daha fazla güvenlik sunabiliyor. Bu yaklaşım yalnızca geliştirme sürecini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda otomobil üreticilerinin değişen tüketici taleplerine daha hızlı uyum sağlamasına olanak tanıyarak otomotiv endüstrisinde sürekli iyileştirme ve yeniliği teşvik ediyor.

Red Hat ve Qualcomm Technologies arasındaki bu işbirliği, SDV’lerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesine yaklaşma noktasında bir başka kritik adım olarak hizmet ediyor. Bu çalışmalar sayesinde otomobil üreticileri, araca yerleştirilmeden önce yazılım düzeltmelerini, yeni özellikleri ve gelir getiren hizmetleri bulutta daha iyi prototipleyebilecek. Daha sonra yazılım güncellemelerini bir fabrika test laboratuvarına veya doğrudan hizmetteki araca dağıtabilecekler ve sistem testlerinin büyük ölçüde iyileştirilmesinden, maliyetlerin iyileştirilmesinden ve pazara sunma süresinin kısaltılmasından faydalanabilecekler.

Örneğin, otomobil üreticileri Qualcomm’un yapay zeka teknolojilerini ve Snapdragon Ride Flex SoC’yi kullanarak SDV’ler için yazılım düzeltmelerinin, yeni özelliklerin ve gelir getiren hizmetlerin geliştirilmesini ve dağıtımını hızlandırabilecek. Bulut içi emülasyon yapılandırmaları ile otomobil üreticileri yapay zeka nesne algılama modellerini prototipleyebilir ve doğrulayabilir. Bu modeller daha sonra bulut ortamında test edilip geliştirilebilir ve araca yerleştirilmeden önce doğrulukları ve etkinlikleri teyit edilebilir. Tüm bunlar, Red Hat Araç İçi İşletim Sistemi’nin açık standartlara dayalı platformu aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor ve müşterilerin otomotiv güncellemelerini mobil cihazlardaki uygulamaları veya yazılımları yükselttiklerinde olduğu gibi kolayca almalarını sağlıyor.

Red Hat, SDV’ler için açık kaynaklı çözümler sunmaya yardımcı olmak için Deloitte, ETAS, General Motors ve daha birçok şirketle otomotiv endüstrisinde çalışıyor. Qualcomm Technologies ile yapılan bu son çalışma hakkında daha fazla bilgi edinmek için Red Hat Summit’teki Red Hat Central’da bulunan “edge” standı ziyaretçilere açık.

Red Hat Başkan Yardımcısı ve Araç İçi İşletim Sistemi ve Edge Genel Müdürü Francis Chow, “Qualcomm Technologies ile işbirliği yaparak, otomobil üreticilerinin açık kaynak ve yazılım tanımlı çözümler aracılığıyla araç yeteneklerini yeniden tanımlamalarını sağlıyoruz. Bu yeni yaklaşımla, sektörün daha akıllı, bağlantılı araçlara doğru yolculuğunu hızlandırmak için birlikte çalışabilir, dünya çapındaki sürücülere benzersiz deneyimler sunarken yenilikçiliği ve çevikliği artırabiliriz” dedi.

Qualcomm Technologies Inc., Ürün Yönetiminden sorumlu Başkan Yardımcısı Bill Pinnell ise “Açık kaynak, SDV’ler ve bulut teknolojilerinin benimsenmesiyle otomotiv endüstrisi sürekli iyileştirmeler yapabilir, değişen müşteri taleplerine uyum sağlayabilir ve sürüş deneyimini geliştirebilecek yenilikçi çözümler sunabilir. Bu dönüştürücü yolculukta otomobil üreticilerini desteklemeye kararlıyız ve Red Hat ile yaptığımız çalışma, SDV’lerin mobiliteyi yeniden tanımladığı bir geleceğe yönelik ortak vizyonumuzun bir kanıtıdır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.