Dolar 32,7247
Euro 35,5163
Altın 2.496,60
BİST 10.859,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Fitch, üretim sıkıntıları nedeniyle Boeing’in görünümünü revize etti

Fitch, üretim sıkıntıları nedeniyle Boeing’in görünümünü revize etti

Fitch, üretim sıkıntıları nedeniyle Boeing’in görünümünü revize etti
27 Nisan 2024 00:14
39

Fitch Ratings bugün Boeing’in görünümünü daha önce “durağan” iken “negatif “e çevirerek havacılık devinin üretim ve nakit akışında yaşadığı sıkıntılara ilişkin endişelerini dile getirdi. NYSE:BA’nın görünümündeki değişiklik, şirketin faaliyetlerini etkileyen bir güvenlik krizinden kaynaklanan devam eden zorlukları yansıtıyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Boeing’in “BBB-” olan uzun vadeli ihraççı temerrüt notunu korudu ancak şirketin stok birikimini temizlemeyi başarması halinde görünümün durağana dönebileceğini kaydetti. Fitch, özellikle Boeing’in 2023’ten önce üretilen 737 MAX jetlerinin 100’den fazlasını ve 2025’in başlarına kadar 787 envanterinin en az yarısını satması gerektiğini öne sürdü. Ayrıca kuruluş, görünümü istikrara kavuşturmanın bir koşulu olarak Boeing’in 737 MAX üretimini ayda 38 jete çıkarması gerektiğine işaret etti.

Bu not indirimi, hafta başında Boeing’in nakit akışındaki düzensizliklerle ilgili endişelerini dile getiren S&P ve Moody’s de dahil olmak üzere diğer derecelendirme kuruluşlarının benzer eylemlerinin hemen ardından geldi.

Şirket, Alaska Havayolları tarafından işletilen bir 737 MAX 9 uçağının uçuş sırasında bir kabin panelinin koparak acil inişe yol açtığı son olayın ardından artan düzenleyici denetimle karşı karşıya kaldı. Bu olay Boeing’in 787 geniş gövdeli jetlerinin ve 737 MAX serisinin üretimini artırma çabalarını daha da karmaşık hale getirmiştir.

Boeing’in üretim oranları ve envanter seviyeleri, şirket güvenlik krizinin yansımalarını atlatmaya ve finansal ve operasyonel hedeflerini tutturmaya çalışırken yatırımcılar ve analistler tarafından yakından izleniyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.