Dolar 32,5715
Euro 35,0426
Altın 2.431,98
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Safran %18,1 gelir artışı kaydetti, 2024 görünümünü korudu

Safran %18,1 gelir artışı kaydetti, 2024 görünümünü korudu

Safran %18,1 gelir artışı kaydetti, 2024 görünümünü korudu
26 Nisan 2024 12:10
26

Fransız havacılık ve uzay üreticisi Safran, ilk çeyrekte gelirlerini %18,1 oranında arttırarak 6,22 milyar Euro’ya (6,67 milyar $) yükseltti ve temelde %19,1 oranında güçlü bir artış gösterdi. Jet motorları üretimiyle tanınan şirket, motor teslimatları tahminindeki azalmaya rağmen 2024 yılı için mali hedeflerini korudu.

Safran, Amerikalı ortağı GE Aerospace ile işbirliği yaparak, Boeing ve Airbus’ın dar gövdeli uçaklarına güç veren LEAP jet motoru için teslimat beklentilerini değiştirdi. Revize edilen projeksiyon, daha önce %20-%25 olarak tahmin edilen teslimatlarda bu yıl %10-%15’lik bir artış öngörüyor. Bu düzeltme GE Havacılık’ın hafta başında yaptığı açıklamayla da uyumlu.

LEAP motoru, Safran ve GE Havacılık arasındaki CFM ortak girişiminin bir ürünüdür ve Boeing’in 737 MAX jetleri için özel motordur. Ayrıca Airbus A320neo serisinde Pratt & Whitney motorlarıyla rekabet etmektedir. Özellikle, motor üretimini içeren tahrik bölümü, uçak iç mekanları gibi diğer segmentlerin gerisinde kalarak bir önceki yıla göre %15,4’lük bir gelir artışı kaydetti. İkinci bölüm, temel olarak artan hava trafiğine bağlı hizmet gelirleri sayesinde %23,8’lik bir büyüme yaşadı.

Genel olumlu performansa rağmen Safran bir alanda gerileme yaşadı: %25 oranında azalan business sınıfı koltuk teslimatları. Bu ayrıntı, şirket için genel olarak olumlu bir mali rapor içinde belirli bir zorluğu yansıtmaktadır.

Havacılık ve uzay sektörü salgın sonrası toparlanma ve tedarik zinciri dinamiklerini yönetmeye devam ederken, Safran’ın gelir artışı ve yıl için korunan mali görünüm bir dereceye kadar esnekliğe işaret ediyor. Şirketin motor teslimat tahminlerinde yaptığı ayarlamalar, özellikle Boeing’in MAX üretimindeki bu ayın başlarında bildirilen yavaşlama ışığında, daha geniş sektörün üretimi pazar koşulları ve üretim hızıyla uyumlu hale getirme çabalarının da altını çiziyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.