Dolar 32,6293
Euro 35,3665
Altın 2.475,75
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
29°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Maduro’dan İsrail destekçesi devlet başkanına: Yalaka…

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei’yi, siyonizm politikalarına destek vermekle suçladı.

Maduro’dan İsrail destekçesi devlet başkanına: Yalaka…
17 Nisan 2024 00:21
22

“Maduro ile daha fazla” programında gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Venezuela Devlet Başkanı, “Javier Milei, siyonizm meseleleriyle ilgilenmek isteyen bir yalakadan daha yalakadır. Miami’ye gitti ve İsrail devletinin Gazze’de yaptıklarının çok iyi olduğunu ifade etti. Tabii onların desteklerini almayı da ihmal etmedi.” dedi.

‘BUNUN TAM ADI VARDIR!’

Milei’nin Arjantin’in onurunu “ayaklar altına aldığını” savunan Maduro, “Sağcılar, onu (Milei) yönlendiriyor ve o da gerekeni yapıyor. ‘Buna nasıl isim verirsiniz? Onur mu? Bağımsızlık mı? Kendi düşüncesi mi? Bunun tek bir adı vardır: Yalakalık.” ifadelerini kullandı.

Maduro, siyonizmin dünyada kaos ve şiddette yol açtığını belirterek, “Kaosu kim dayatıyor? Şiddeti kim dayatıyor? Dünyada oyunun kurallarını kim çiğniyor? Uluslararası hukuku kitlesel olarak kim ihlal ediyor? ABD’nin desteğiyle siyonist sağ ve neo-faşist sağ yapıyor bunları.” diye konuştu.

Maduro, 21 Kasım 2023’teki açıklamasında, Arjantin’de devlet başkanı seçimlerini aşırı sağcı Javier Milei’nin kazanmasına ilişkin, “Neonazi aşırı sağ kazandı.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Milei ise Maduro’ya yönelik birkaç kez “diktatör” suçlamasında bulunarak, Venezuela’daki muhalefet partilerine “tam” desteğini ifade etmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.