Dolar 32,5639
Euro 35,2591
Altın 2.466,34
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Dünyada sadece üç tane var biri Türkiye’de! Sırrı çözülemedi: Ziyaretçi akınına uğruyor

Dünya’nın yalnızca 3 yerinde bulanan gizemli doğal oluşumlardan biri de Türkiye’de. Boru Kayalar olarak bilinen 800 bin yıllık tarihi olan kayalar yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Dünyada sadece üç tane var biri Türkiye’de! Sırrı çözülemedi: Ziyaretçi akınına uğruyor
15 Nisan 2024 12:01
33

Şile’nin gizemli güzelliklerinden biri olan Boru Kayaları, tarihe ışık tutuyor.

Uluslararası ölçekte, literatürel değeri olan ve Şile İlçesinin, Doğancılı Mahallesi sahilinde bulunan Boru Kayalar yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor.

Çin ve Bahamalar’da bulunuyor

Dünyada yalnızca 3 yerde bulunan Boru Kayalar Çin ve Bahamalar’dan sonra Şile’de de, Şile Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından turizme kazandırılmıştı.

Çin ve Bahamalar’dan sonra Şile’de bulunan ve 700 yılda sahil kumlarının oluşturduğu jeolojik kalıntı boru kayaları görmek isteyenler, hem denizin keyfini çıkarıyorlar hem de bu doğal jeolojik kalıntıyı yerinde görme fırsatı yakalıyorlar.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.