Dolar 32,6344
Euro 35,3260
Altın 2.478,20
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Banco Galicia, HSBC Arjantin’i 500 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın aldı

Banco Galicia, HSBC Arjantin’i 500 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın aldı

Banco Galicia, HSBC Arjantin’i 500 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın aldı
10 Nisan 2024 01:38
70

Banco Galicia, HSBC’nin Arjantin’deki yerel operasyonlarını yaklaşık 500 milyon dolara satın alma işlemini tamamlayarak, ülkenin Başkan Javier Milei yönetimindeki ekonomik reformlarına duyulan güvenin sinyalini verdi. Banco Galicia CEO’su Fabian Kon, Başkan Milei’nin özgürlükçü politikaları ve mali disiplininin enflasyon ve faiz oranlarında düşüşe yol açacağı ve bunun da kredilerde önemli bir artışı teşvik edeceği yönündeki iyimserliğini dile getirdi.

Satın alma, Arjantin’in %275’i aşan yüksek enflasyon oranlarıyla boğuştuğu bir dönemde gerçekleşti. Ancak Kon, aylık enflasyon oranının Mart ayında %10 civarına düşeceğini ve bunun da gösterge faiz oranında bir indirime yol açabileceğini öngörüyor.

Aralık ayında göreve gelen Cumhurbaşkanı Milei, devlet harcamalarını kısmak ve mali açığı gidermek için önlemler aldı. Bu politikaların ilk işaretleri olumlu olmuş, yılın başında bütçe fazlası verilmiş, yatırımcı güveni artmış ve tahvil değerleri yükselmiştir. Ayrıca Arjantin pesosu da güçlenme belirtileri göstermiştir.

Bu ekonomik tedbirlere rağmen Arjantin, artan yoksulluk ve ekonomik faaliyetlerdeki düşüş gibi zorluklarla karşı karşıyadır; sanayi üretimi Şubat ayında bir önceki yıla göre yaklaşık %10 düşmüştür. Bununla birlikte Kon, tekrarlanan ekonomik krizler ve devlet borçlarının temerrüde düşmesinden muzdarip olan ülkenin uzun vadeli istikrarı için sıkı mali politikaların çok önemli olduğuna inanıyor.

Kon ayrıca Milei’nin piyasa odaklılık ve deregülasyon ile karakterize edilen sağcı ekonomik duruşunun nihayetinde yatırım ve ekonomik büyümeyi teşvik edeceğini vurguladı. CEO, deregülasyonu yatırımları kolaylaştıran piyasa özgürlüğü için bir katalizör olarak görüyor.

Grupo Financiero Galicia’nın bir parçası olan Banco Galicia, HSBC ile yapılan anlaşmanın ülke içindeki konumunu güçlendirmesini bekliyor. Kon, rekabetçi bankacılık sektöründe büyümenin giderek artan oranda teknoloji yatırımlarına bağlı olduğunu vurguladı. Bu işlem HSBC’nin Asya’ya odaklanma stratejisiyle de uyumlu.

Anlaşmanın tamamlanması, Banco Galicia’nın Arjantin bankacılık sektöründeki ayak izini genişletmek ve Başkan Milei’nin yönetimi altında beklenen ekonomik değişikliklerden yararlanmak için stratejik bir hamle olarak görülüyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.