Dolar 32,5639
Euro 35,2591
Altın 2.466,34
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Kripto Paralara Oluk Oluk Para Akıyor: Binance’in İşlem Hacmi, Rekor Seviyelere Ulaştı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in spot işlem hacmi, rekor seviyelere ulaştı. Borsa en son Mayıs 2021’de bu seviyeleri görmüştü.

Kripto Paralara Oluk Oluk Para Akıyor: Binance’in İşlem Hacmi, Rekor Seviyelere Ulaştı
6 Nisan 2024 16:36
61

Kripto para piyasaları, son dönemlerde oldukça hareketli. Bitcoin’in (BTC) geçtiğimiz haftalarda rekor seviyelere ulaşması ile yatırımcılar, bu alana yeniden dönmeye başladılar. Yapılan araştırmalar da kripto para piyasalarında ciddi bir para akışı olduğunu gözler önüne serdi.

Pazar araştırma firması CCData, kripto para piyasalarına ilişkin son verilerini paylaştı. Paylaşılan veriler, özellikle de dünyanın en büyük hacimli kripto para borsası Binance‘ten gelen istatistikler sayesinde kripto para piyasalarındaki büyümeyi gözler önüne serdi. Zira Binance’in spot işlem hacmi, Mart 2024 itibarıyla yüzde 121 artış gösterdi ve 1,12 trilyon dolar olarak kayıtlara geçti.

En son Mayıs 2021’de bu seviyeler görülmüştü

CCData verilerine göre Binance, en son Mayıs 2021’de bu kadar büyük işlem hacmine ulaşmıştı. Hatırlayan okurlarımız vardır; o tarihlerde kripto para piyasalarında çok ciddi bir yükseliş trendi yaşanıyordu. Gelen son haberler, birkaç yıl sonra yine aynı seviyelere ulaşıldığını gözler önüne seriyor. Tabii bu demek olmuyor ki yine 2021 yılında yaşananlar gibi çok ciddi fiyat artışları olacak.

Binance, son dönemlerde özellikle de ABD hükûmeti ile karşı karşıya gelmiş, büyük dava süreçleri yaşamıştı. CCData analisleri, o davaların etkisinin artık geride kalmaya başladığını söylüyorlar. Çünkü Binance’e olan güven, yeniden tesis edilmiş gibi görünüyor. Borsanın toplam pazar payı, Mart 2024’te yüzde 1,04 arttı ve yüzde 44,1’e ulaştı. Yani kripto para piyasalarındaki işlemlerin neredeyse yarısı, Binance üzerinden dönüyor.

Bu içerik yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilemez.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.