Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Apple’a nazar değdi: İşten çıkarmalar kapıda

Apple’ın son dönemde Project Titan elektrikli otomobil ve Apple Watch Ultra için microLED ekran geliştirme gibi projeleri iptal edilince işler karıştı. Yatırımları heba eden Apple çalışanların da görevine son veriyor. Apple’da 700 kişi işten …

Apple’a nazar değdi: İşten çıkarmalar kapıda
6 Nisan 2024 11:52
58
Apple’ın son dönemde Project Titan elektrikli otomobil ve Apple Watch Ultra için microLED ekran geliştirme gibi projeleri iptal edilince işler karıştı. Yatırımları heba eden Apple çalışanların da görevine son veriyor.

Apple’da 700 kişi işten çıkarılacak

Apple tarafından Kaliforniya yönetimine sunulan rapora göre Santa Clara’da bulunan bir ofisin yüzde 58’i işten çıkarılacak. Bu ofis Apple’ın 2014 yılında satın aldığı LuxVue firmasına ait ve 1000 kişi çalışmaktaydı. Apple Watch Ultra için microLED ekran iptali en çok bu ofisi etkiledi.

Diğer taraftan San Diego ofisinde Siri asistanının kullanıcıya cevap verme şekli ve doğruluğunun iyileştirilmesi için çalışan 120 mühendisin de işten çıkarılacağı bilgisi geldi. Apple talep eden mühendislerini Texas’taki ofislerine transfer etme sözü verdi. İstemeyen çalışanlara ise bir tazminat paketi sunulacak.

Apple böylece toplamda 700 kişiyi işten çıkarmış olacak. Özellikle pandemi sonrasında yaşanan büyük ekonomik kriz döneminde kârlılığını korumayı başaran ve çalışanlarını koruyarak takdir toplayan Apple da maalesef pes etmiş oldu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.