Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Amazon, buluta geçiş için belirleyici bir an nedeniyle Mizuho’da Tercih Edilen Seçim olarak yeniden onaylandı

Amazon, buluta geçiş için belirleyici bir an nedeniyle Mizuho’da Tercih Edilen Seçim olarak yeniden onaylandı

Amazon, buluta geçiş için belirleyici bir an nedeniyle Mizuho’da Tercih Edilen Seçim olarak yeniden onaylandı
5 Nisan 2024 01:06
36

Mizuho Securities analistleri, Amazon (NASDAQ:AMZN) hisseleri için güçlü tavsiyelerini yineleyerek, şirketin AWS bölümünde daha sık yapılan yönetici iş merkezi (EBC) toplantıları ve müşterinin sahasında bulunan veri merkezleri için sözleşmelerin erken feshedilmesi nedeniyle “satış süreçlerinin hızının arttığını” vurguladı.

Tipik olarak, anlaşmalar bu tür toplantılardan yaklaşık 60 gün sonra sonuçlandırılıyor; bu da satışların tamamlanması için standart 90 günlük süreden kayda değer bir azalma anlamına geliyor.

Buna ek olarak, araştırmalar AWS müşterilerinin kendi lokasyonlarındaki veri merkezleri için sözleşmelerini önceden ödeme yaparak planlanandan önce sonlandırdıklarını gösteriyor. Analistlere göre bu durum, AWS hizmetlerine daha hızlı bir geçişe ve satış süreçlerinin hızında bir artışa işaret ediyor.

Mizuho ayrıca Amazon’un 2024 mali yılı bütçesinin altyapı harcamalarında önemli bir artışa işaret ettiğini ve bunun da bilgi işlem görevlerinin AWS’ye aktarımının hızlanacağı anlamına geldiğini gözlemledi.

Bu hareketi yönlendiren iki ana faktör, AWS müşterilerinin gelecekte üretken yapay zeka kullanımına hazırlanmak için önemli miktarda verinin buluta aktarılmasına öncelik vermesi ve üretken yapay zeka uygulamalarının performansını artırmak için mevcut bulut verilerinin vektörel veya ilişkisel olmayan veri depolama sistemlerine geliştirilmesidir.

Sonuç olarak Mizuho, AWS hizmetlerine yönelik talebin normalleşeceğini ve bunun da AWS gelirlerinde yıllık %20’lik bir artışa yol açabileceğini öngörmektedir.

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.