Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

FCC ağ tarafsızlığının eski haline getirilmesini 25 Nisan’da oylamaya hazırlanıyor

FCC ağ tarafsızlığının eski haline getirilmesini 25 Nisan’da oylamaya hazırlanıyor

FCC ağ tarafsızlığının eski haline getirilmesini 25 Nisan’da oylamaya hazırlanıyor
3 Nisan 2024 02:52
56

ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), 25 Nisan’da ağ tarafsızlığı kurallarının eski haline getirilmesini oylama niyetini açıkladı. Bu karar kabul edilirse, eski Başkan Donald Trump yönetimi altında gerçekleşen deregülasyon tersine çevrilmiş olacak.

FCC Başkanı Jessica Rosenworcel, yaklaşan oylamayı doğruladı ve özellikle pandeminin vurguladığı gibi genişbantın temel bir hizmet olarak önemini vurguladı. Rosenworcel, “Pandemi, genişbantın temel bir hizmet olduğunu, kim olursak olalım ya da nerede yaşarsak yaşayalım her birimizin dijital çağda adil bir başarı şansına sahip olmak için buna ihtiyacı olduğunu açıkça ortaya koydu” dedi.

Önerilen kurallar, internet servis sağlayıcılarının belirli ürünleri ya da web sitelerini kayırmadan ya da engellemeden tüm içerik ve uygulamalara eşit erişim sunmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Komisyonun oylama planı Salı günü savunucularla paylaşıldı ve komisyonun geniş bant internet üzerindeki yetkisini yeniden tesis etmeye yönelik bir hamleye işaret etti.

FCC daha önce Ekim ayında 3-2 oyla 2015 yılında kabul edilen açık internet kurallarının eski haline getirilmesini önermişti. Bu kurallar mahkeme tarafından onaylanmıştı ve geniş bant erişiminin hızlı, açık ve adil olmasını sağlamayı amaçlıyordu.

Başkan Joe Biden, Temmuz 2021’de FCC’yi Obama yönetimi sırasında belirlenen kuralları eski haline getirmeye teşvik eden bir idari emri imzalayarak ağ tarafsızlığının yeniden tesis edilmesinin savunucularından biri oldu.

FCC’nin ağ tarafsızlığını geri getirme hamlesi, geri dönüşün “internetin devlet kontrolüne” yol açacağını savunan Cumhuriyetçi FCC Komisyon Üyesi Brendan Carr’ın muhalefetiyle karşılaştı. Carr, ağ tarafsızlığı kurallarının 2017’de yürürlükten kaldırılmasından bu yana genişbant hızlarındaki iyileşmelere, fiyatlardaki düşüşe ve artan rekabete atıfta bulundu.

Yürürlükten kaldırılmasına rağmen birçok eyalet kendi ağ tarafsızlığı yasalarını ya da yönetmeliklerini uygulamaya koydu. Sektör grupları, Mayıs 2022 itibariyle bu eyalet gerekliliklerine karşı yasal itirazlarını durdurdu.

Ağ tarafsızlığına ek olarak, FCC’nin ilk teklifi, kuralların eski haline getirilmesinin, özellikle Huawei ve ZTE (HK:0763) gibi Çinli şirketlerin ekipman ve hizmetleriyle ilgili olarak kuruma gelişmiş ulusal güvenlik araçları sağlayabileceğini belirtti.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.