Dolar 32,5617
Euro 35,0339
Altın 2.433,96
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Taobao roket teslimat hizmeti için bir araya geldi

Taobao roket teslimat hizmeti için bir araya geldi

Taobao roket teslimat hizmeti için bir araya geldi
1 Nisan 2024 02:07
39

Çinli roket üreticisi Space Epoch, yakın zamanda yaptığı bir duyuruda, Alibaba’nın online alışveriş platformu Taobao ile bir saat içinde dünya çapında ekspres teslimatlar gerçekleştirebilecek yeniden kullanılabilir bir roket yaratmak için işbirliği yaptığını açıkladı.

Pazar günü yapılan duyuruda, projenin 120 metreküplük bir konteynırda on tona kadar yük taşıyabilecek bir roket tasarlamaya odaklanan erken deneme aşaması özetlendi.

Girişim, Space Epoch’un daha önce ateşleme ve açık denizden kurtarma için test ettiği ‘Yuanxing-1’ roketini kullanıyor. Bu testler geçtiğimiz yıl gerçekleştirilmiş ve şirketin roket teslimat hizmetlerindeki hedefleri için bir adım daha ileri gidilmişti. Space Epoch, hedeflerine ulaşmanın kısa vadede zorluklar yaratabileceğini belirtmiş olsa da, yakında başka teslimat testleri yapmaya hazırlanıyor.

Bu gelişme, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in iletişim, uzaktan algılama ve navigasyonda kullanılan uydu takımyıldızlarının kurulması için çok önemli olan ticari uzay sektörü de dahil olmak üzere stratejik endüstrileri genişletme çağrısıyla uyumludur.

Çin’in ticari uzay faaliyetleri yükselişte olup geçtiğimiz yıl 17’si ticari olmak üzere 67 yörünge fırlatması gerçekleştirilmiş ve bunlardan sadece biri başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Bu, 2022’de ikisi başarısızlıkla sonuçlanan 10 ticari fırlatmaya göre bir artış.

Alibaba, Space Epoch ile işbirliği konusundaki yorum taleplerine henüz yanıt vermedi. Pekin merkezli roket şirketi, geçen yıl Kasım ayında üçüncü tur finansmanı sırasında 200 milyon yuan (yaklaşık 27,70 milyon $) sağlayarak büyümesinde önemli bir kilometre taşına ulaştı. Belirtilen döviz kuru 1$’a 7.2203 Çin yuanı renminbi idi.

Taobao ve Space Epoch arasındaki ortaklık, teslimat sürelerini önemli ölçüde azaltmak için uzay teknolojisindeki gelişmelerden yararlanarak küresel ekspres teslimatın geleceğinde potansiyel bir değişime işaret ediyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.