Dolar 32,7181
Euro 35,5078
Altın 2.499,12
BİST 10.860,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Ryanair CEO’su CEO değişimine değil, Boeing teslimat düzeltmelerine odaklanıyor

Ryanair CEO’su CEO değişimine değil, Boeing teslimat düzeltmelerine odaklanıyor

Ryanair CEO’su CEO değişimine değil, Boeing teslimat düzeltmelerine odaklanıyor
29 Mart 2024 00:37
26

Ryanair’in CEO’su Michael O’Leary, Boeing’in yeni ticari uçaklar başkanının havayolunun büyümesini etkileyen teslimat gecikmelerini çözmesinin öncelikli endişesi olduğunu ifade etti. Ryanair’in bir pilot eğitim merkezine yatırım yaptığı Polonya’nın Krakow kentinde düzenlenen bir basın etkinliğinde O’Leary, Pazartesi günü Boeing’in ticari uçaklar bölümünün başına getirilen Stephanie Pope’un uçak teslimatlarının yeniden rayına oturtulmasındaki önemini vurguladı.

Boeing’in mevcut CEO’su Dave Calhoun, ticari uçak yapım şefi ve şirketin yönetim kurulu başkanının ayrılmasının ardından yıl sonuna kadar istifa etme niyetini açıkladı. Pope’un yeni görevi onu Calhoun’un pozisyonu için potansiyel bir aday haline getiriyor. Yine de O’Leary operasyonel konulara odaklanmaya devam ediyor ve teslimat sorunları ele alındığı sürece bir sonraki genel patronun kim olacağı konusunda kayıtsız olduğunu belirtiyor.

O’Leary’nin yorumları, Calhoun’un istifa kararında ABD’li havayolu yöneticilerinin isyanının rol oynadığının ortaya çıkmasının ardından geldi. Buna rağmen O’Leary sürekli olarak Calhoun’u destekledi ve Boeing’in yaşadığı zorlukları üretim yönetimi sorunlarına bağladı.

Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi olan Ryanair, Nisan ayı sonuna kadar teslim edilmesi planlanan 57 Boeing MAX 8200 uçağından 17 adet daha az uçak teslim alacak. O’Leary, Boeing’in Ryanair’in geciken uçak talebini, Boeing’in teslim etmeyi kabul ettiği 30 uçağa ek olarak, 2025 yaz sezonu için zamanında yerine getireceğine dair orta düzeyde güven duyduğunu ifade etti.

Teslimat gecikmeleri Ryanair’i önümüzdeki 12 ay için trafik tahminini düşürmeye ve havayolu için tipik olarak en karlı dönem olan 2024 yaz programı için bazı rotalarda kesintiler yapmaya zorladı. O’Leary, Pope’un Seattle’da göreve başlamasıyla birlikte Ryanair’in Haziran ve muhtemelen Temmuz aylarında birkaç ek uçak alabileceğini ve bunun da havayolunun bazı ekstra rotalar eklemesine olanak sağlayabileceğini umuyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.