Dolar 32,6470
Euro 35,3266
Altın 2.476,88
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Blackwells, Disney yönetim kurulu kavgasını Delaware davası ile tırmandırıyor

Blackwells, Disney yönetim kurulu kavgasını Delaware davası ile tırmandırıyor

Blackwells, Disney yönetim kurulu kavgasını Delaware davası ile tırmandırıyor
29 Mart 2024 00:53
35

Blackwells Capital yeni bir yasal hamleyle Delaware mahkemesinde The Walt Disney Company aleyhine bir dava açtı. Dava, Blackwells’in Disney’in bir hedge fonu olan ValueAct Capital ile etkileşimlerine ilişkin ayrıntıları talep etmesinden kaynaklanıyor. Blackwells, Disney’in ValueAct ile olan ilişkilerinde herhangi bir ifşa ihlali olup olmadığını belirlemek için bilgi istiyor.

Bu dava, Disney’in yönetim kuruluna yönetici seçimiyle ilgili süregelen çekişmeli anlaşmazlığın bir devamı niteliğinde. Blackwells, bir başka hedge fonu olan Trian Fund Management ile birlikte kendi yönetici adayları listesi için kampanya yürütüyor. Buna karşılık Disney mevcut yöneticilerinin seçilmesini savunuyor.

Delaware’deki dava, Mickey Mouse gibi ikonik karakterlerle özdeşleşmiş bir şirket olan Disney’de yönetim kurulunda temsil edilme mücadelesinin yoğunlaşmasını temsil ediyor. Bu mücadelenin sonucu şirketin gelecekteki iş ve personel kararlarını etkileyebilir. Davanın ayrıntıları, herhangi bir suiistimal iddiası veya Disney’in yönetimi üzerindeki potansiyel etkileri de dahil olmak üzere, açıklanmadı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.