Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

ABD’li firmadan yenilikçi depolama çözümü: Güneş paneline entegre bataryalar

Austin, Teksas merkezli bir yenilenebilir enerji şirketi olan Yotta Energy, güneş enerjisi depolamada yenilikçi bir çatı çözümü geliştirdi: Güneş panellerine entegre bataryalar. Tesla’nın Powerwall’ı ve benzeri sistemlerde güneş panelleriyle …

ABD’li firmadan yenilikçi depolama çözümü: Güneş paneline entegre bataryalar
25 Mart 2024 00:06
42

Austin, Teksas merkezli bir yenilenebilir enerji şirketi olan Yotta Energy, güneş enerjisi depolamada yenilikçi bir çatı çözümü geliştirdi: Güneş panellerine entegre bataryalar.

Tesla’nın Powerwall’ı ve benzeri sistemlerde güneş panelleriyle üretilen elektrik ev içerisinde yer alan bataryayı şarj ederken, Yotta Energy’nin çözümü ek kablolamaya gerek bırakmadan batarya paketlerini direkt olarak güneş panelinin arkasına yerleştiriyor.

Yotta, batarya sisteminde lityum iyon piller yerine daha ucuz ve uzun ömürlü olan lityum demir fosfat (LFP) piller kullanıyor. Üstelik LFP piller sıcağa daha dayanıklılar, dolayısıyla çatıda güneşin sıcağına karşı ömürleri fazla etkilenmiyor.

Isınmaya karşı birçok korumaya sahip

Yine de işini şansa bırakmayan Yotta, bataryaları beyaza boyayıp ısıyı dağıtan pasif soğutma kanatlarıyla donatnış. Ayrıca şirket, batarya paketinin içine yalıtım için iki seramik katman ekleyerek bataryaların aşırı ısınmasını ve soğumasını engellemiş. Hücreler aynı zamanda optimum sıcaklıklarda katı kalan bir balmumu tabakasıyla kaplanmış. Sıcaklık belirli bir noktanın üzerine çıkarsa, aşırı ısı balmumunu eriterek bataryaların ısınmaya karşı korunmasını sağlıyor. 

Mikro inverterler ile dönüşüm yapılıyor

Geleneksel enerji depolama çözümlerinde, merkezi büyük bir invertör doğru akımı alternatif akıma çevirir. Yotta’nın çözümlerinde merkezi bir batarya paketi bulunmadığından bu işlem hücrelerin yanına yerleştirilen mikro inverterler ile yapılıyor.

Yotta’nın 1 kWh pil paketi yalnızca 24 kg ağırlığında. Bu piller 1,5 MWh’e kadar ölçeklenebiliyor. Piller ayrıca fotovoltaik modüllerin yerleştirildiği güneş enerjisi raflarında ek ağırlık görevi görerek kuruluma balast ağırlıkları ekleme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.