Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 33°C
Per 31°C

İftarda yağlı yiyenler… Gün boyu mide yanmasına hazır olun!

İftar sırasında ağır ve yağlı yemeklerden kaçınmak gerekiyor. Hem iftar hem de sahurda yağlı yemekler tüketmek, gün boyu sizi rahatsız edebilir.

İftarda yağlı yiyenler… Gün boyu mide yanmasına hazır olun!
22 Mart 2024 14:06
45

İftar sırasında dengeli ve ölçülü bir şekilde yemek yemek önemlidir.

Sağlıklı bir iftar menüsü; lifli gıdalar, protein kaynakları, sağlıklı yağlar, vitamin ve mineral açısından zengin sebzeleri içermelidir.

Ayrıca yemek miktarını ölçülü tutmak ve yavaş yemek yemek sindirimi kolaylaştırabilir ve sağlıklı bir iftar deneyimi sunabilir.

Ancak iftar sırasında fazla yemenin bazı olumsuz etkileri olabilir:

Sindirim problemleri:

İftar öğününde aşırı yemek yemek sindirim sisteminin zorlanmasına neden olabilir. Bu durum mide yanması, şişkinlik, hazımsızlık ve hatta sindirim sistemi rahatsızlıklarına yol açabilir.

Kilo artışı:

İftar sofralarında abartılı miktarda yemek tüketmek, gün boyunca aç kalmaktan kaynaklanan açlık hissinin doğal bir tepkisi olabilir. Ancak bu, aşırı kalori alımına ve dolayısıyla kilo artışına neden olabilir.

Kan şekerinin ani yükselmesi:

İftar sırasında aşırı miktarda şekerli veya yüksek glisemik indeksli yiyecekler tüketmek, kan şekerinin ani yükselmesine neden olabilir. Bu durum, sonrasında kan şekerinin ani düşmesiyle sonuçlanarak enerji düşüklüğü ve halsizlik gibi semptomlara yol açabilir.

Halsizlik ve yorgunluk:

Aşırı yemek yemek, sindirim sisteminin aşırı çalışmasıyla ve enerji harcamasıyla sonuçlanabilir. Bu da iftar sonrasında halsizlik ve yorgunluk hissine yol açabilir.

Besin dengesizliği:

İftar sofralarında sıklıkla aşırı miktarda yağlı, şekerli veya tuzlu yiyecekler tüketmek, besin dengesizliğine neden olabilir. Dengesiz beslenme uzun vadede sorunlarına yol açabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.